Лечение на болно гърло с две съставки предлага народната медицина.

...
Лечение на болно гърло с две съставки предлага народната медицина.
Коментари Харесай

Народен лек при дращене и болки в гърлото

Лечение на болно гърло с две съставки предлага националната медицина. Този остарял лек може да се употребява и от деца на възраст над шест години.

Един от най-честите признаци на простуда, който се появява, е дращене или болежка в гърлото.

За благополучие, има елементарен, натурален метод да се отървете от този провокиращ признак.

Нужни са ви единствено вода и сол. Гаргарата със солена вода е лек, употребен от нашите баби. Полезна е при настинки, инфекции на синусите и други, по-леки проблеми.

Научно е потвърдено, че солта оказва помощ за изтеглянето на водата от тъканите на устната празнина, създавайки солева преграда, която предотвратява връщането на нездравословни патогени. Това значи, че гаргарата със солена вода в действителност стопира вирусите и бактериите, понижава риска от инфекции на устата и гърлото и облекчава възпалението в някои по-леки случаи.

За да извършите солена вода за гаргара, би трябвало да смесите една четвърт или най-вече половин чаена лъжичка сол с 230 мл вода.

Вижте още: Чай от дафинови листа и канела гори непотребните мазнини

Най-добре е водата да е топла, тъй като топлината на водата ще облекчи дращенето и болката в гърлото. Освен това, солта ще се разтвори по-лесно в топла вода.

След като сте приготвили солената вода, правете гаргарата, колкото можете за по-дълго. След което, изплюйте.

Препоръчително е да вършиме тази гаргара най-малко два пъти дневно. Този способ на лекуване на болно гърло няма да има никакви странични резултати, даже да го вършиме няколко пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР