Лечебното гладуване - за него са изписани безбройни книги, статии,

...
Лечебното гладуване - за него са изписани безбройни книги, статии,
Коментари Харесай

Лечебно гладуване – ползи и вреди за здравето

Лечебното недояждане - за него са изписани безбройни книги, публикации, материали. За това и тук няма да открием топлата вода, само че ще се спрем на някои съществени и потвърдени обстоятелства и правила. И да се уточним - под недояждане разбираме този режим, при който тялото получава сила главно от вода, чай, прясно изцедени сокове.
Какви са изгодите от гладуването?
Лечебното недояждане обезпечава дълбока и трайна детоксикация. Както добре знаем,в тялото на човек се натрупват големи количества шлаки. Те са вследствие на редица външни фактори - токсини в храната, пестициди, антибиотици, нездравословни питиета, тежки метали, нечист въздух и доста други. Всичко това води безусловно да задушаване на клетките, които стопират да действат вярно и това води след себе си доста нежелани последствия, започващи от кожни проблеми, загуба на сила и в края на редицата - даже тежки болести. Методите да се справите с тези проблеми са доста, само че едно дълготрайно недояждане в действителност е един сполучлив и потвърден способ. Със сигурност ще ви отърве от шлаките и насъбраните непотребни килограми през годините.
Лечебното недояждане оказва помощ за излекуването на редица тежки болести. Това е разумното разследване от миналата точка. Абсолютен факт е, че така наречен " нелечими " болести се лекуват тъкмо с лековит апетит. Той сполучливо се оправя с разнообразни бъбречни болести, тежки увреждания на черния дроб, жлъчката, проблеми с храносмилането и какво ли още не! Има случай на хора, преборили се с израстък даже! Но би трябвало да се знае, че всичко това би трябвало да се следи от умело лице, тъй като около някои заболявания се появяват и други и може да се каже, че едно недояждане може да стане в действителност рисково! Затова - умната!

Гладуването дава подтик към духовно израстване. Тук изхождам от концепцията, че духовната същина на индивида е също по този начин обикновено нещо, изначално заложено и сега, в който се отървем от физическата болежка в телата ни, ние още веднъж си спомняме кои сме. По време на самото недояждане всеки един от нас може да получи дълбоки и неповторими духовни прекарвания.
До тук всичко звучи отлично, само че дано в този момент да забележим какви са вредите от гладуването.
Гладуването вкарва тялото ни в режим на сериозен стрес. Това не е неговия нормален режим на деяние и то изпада в същинско злополучие. Тялото има идеален механизъм, който се саморегулира и започва редица избавителни процеси. Напрактика тялото стартира стратегия за струпване на мазнини. Ние безусловно му споделяме: " храна няма ". То обаче дава отговор: " добре, значи ще пестим "!
Метаболизмът също се забавя. Заради съхраняването на сила за " черни дни ", тялото започва стратегия " муден метаболизъм ", тъй като знае, че храна няма да има скоро.
Запомнете, че гладуването не е способ за намаляване! Със сигурност няма да отслабнете трайно и качествено. Не и с недояждане!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР