Лечебните заведения в България изпитват остра нужда от компенсации на

...
Лечебните заведения в България изпитват остра нужда от компенсации на
Коментари Харесай

Болниците искат компенсации за високите сметки за ток и газ

Лечебните заведения в България изпитват остра потребност от обезщетения на цената на тока и газа допустимо най-бързо и упорстват сумите над 150 лева от цената за мегаватчас да се поемат от страната.

" Ако общините могат да си разрешат да изключват улични лампи, лечебните заведения не могат да спрат тока на операционните или да лимитират потреблението на инсталация за икономии ".
Българският Червен кръст събра близо 2 млн. лв. в помощ на лечебни заведения
Като част от своята благотворителна акция „ Заедно против COVID-19 ”, до 11 януари Българският Червен кръст е събрал 1 929...
Прочети повече
Това се споделя във второ подред за тази седмица отворено писмо до медиите от Българска болнична асоциация, Национално съдружие на частните лечебни заведения, Национално съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване, Асоциация на университетските лечебни заведения в България и Сдружение на общинските лечебни заведения в България.

Според лечебните заведения отправените претенции следва да влязат в действие със задна дата от 1 януари, като в това време заявяват твърдото си желание да защитят позициите си и да не позволен да пострада лекуването на българските жители от некомпетентни и ненавременни решения.

Причина за острата реакция от страна на болничните сдружения е отхвърленото предложение за обезщетения на тока и газта на лечебните заведения от страна на Комисията по енергетика към Народното събрани е, както и неналичието на реакция от страна на институциите, и ясно обръщение какво да чакат лечебните заведения за болнична помощ, като едни от най-засегнатите в създалата се обстановка.

Лечебните заведения насочат и искане за нарастване на единичните цени на клиничните пътеки и процедури с най-малко 25% през 2022 година и следващо поетапно повишение на единичните им цени до 100% в идващите 3 до 4 години.
Вече ще има санкции за лечебни заведения, които имат контракт с НЗОК и не се преценяват със заповеди на здравния министър за COVID-19
Между 3000 и 10 000 лв. санкция при първо нарушаване, а при наново – прекъсване на контракта на съответната болница с НЗОК за период от...
Прочети повече
" Цените на клиничните пътеки не са значително ревизирани от 10 година, за което време инфлацията и резултата от увеличените трудови хонорари е голям, което в допълнение на обстоятелството, че същинските разноски за осъществяването им в никакъв случай не са били остойностявани, слага лечебните заведения и пациентите, които употребяват техните услуги, в извънредно неподходящо състояние ", се показва още в писмото на болничните заведения.

Болниците обръщат внимание и на обстоятелството, че потребителската такса, заплащана от пациентите, е замразена от шест години и не е обвързана с минималната работна заплата.

" Ако някой до момента си е мислил, че всичко в страната нараства, а единствено разноските за болнично лекуване са статични, то през днешния ден от болничните сдружения чакаме, че е пристигнало време за смяна на този неправдив метод, каквато поръчка беше дадена от вас в предизборното пространство. Настояваме в качеството ни на реализатори по договорите с НЗОК позицията ни да бъде взета под внимание при договарянето на новите единични цени на клиничните пътеки ", декларират в общата си позиция болничните сдружения.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР