Лечебните свойства на содата са познати на всеки още от

...
Лечебните свойства на содата са познати на всеки още от
Коментари Харесай

Лечебните свойства на содата в няколко здравословни състояния

Лечебните свойства на содата са познати на всеки още от детството

Днес сме подготвили за вас няколко потребни приложения на содата при разнообразни здравословни положения.

1. За тези, които не обичат или не понасят мляко, инхалацията със содов разтвор ще им помогне при кашлица – супена лъжица на литър вряла вода.

2. Нищо не облекчава болката в гърлото, както гаргарата със соден разтвор – две чаени лъжички на чаша топла вода. Правете гаргара пет до шест пъти дневно. Содата за самун овлажнява лигавицата на гърлото, като по този метод понижава дразненето.

3. При простуда капнете соден разтвор в ноздрите. Процедурата би трябвало да се повтаря два до три пъти дневно.

4. При конюнктивит оказва помощ многократното измиване на очите със соден разтвор.

5. Содата обезврежда непотребната стомашна киселина и води до усъвършенстване за минути. Следователно, содата е главно лекарство при язва. Честата приложимост, обаче има противоположен резултат: производството на киселина се усилва. Освен това, когато киселината взаимодейства със содата, се отделя въглероден диоксид, който нападна изтънената стена на стомаха, което може да докара до перфорация на язвата. Затова содата за самун би трябвало да се употребява единствено когато нямате други медикаменти на разположение.

6. Содата от дълго време се употребява в медицината като антиаритмично средство. Внезапното сърцетуптене може да бъде овладяно, като вземете половин чаена лъжичка сода.

7. Содата оказва помощ при хипертония: заради нарасналото обособяване на течности и соли от тялото, тя намалява кръвното налягане. Половин чаена лъжичка, призната дружно с медикаментите, ще ви разреши да намалите дозата.

8. Содата е доста дейно средство при прилошаване по време на път. Основното нещо е да не забравите да вземете със себе си сода.

9. Соденият разтовр обезврежда киселините.

10. Сода – първа помощ при отравяния, съпроводени с повръщане и диария, продължителна температура и потене. За да компенсирате загубата на течности, би трябвало да приготвите следния разтвор. Рецептата е елементарна: разредете половин чаена лъжичка сода за самун и чаена лъжичка сол в един литър топла преварена вода. Приемайте по 1 супена лъжица на всеки пет минути.

11. При панарициум, гнойно инфектиране на пръста, започнете лекуването незабавно откакто се появи пулсиращата болежка. Пригответе мощен соден разтвор: две супени лъжици сода за самун на половин литър гореща вода. Потопете пръста си там и задръжте за двадесет минути. Правете това три пъти дневно – и възпалението сигурно ще отшуми.

12. Изплакването на устата със сода за самун облекчава зъбобола. След подготвяне на парещ соден разтвор, изплаквайте устата си с него 5 до 6 пъти дневно. Понякога това заобикаля хирургичното лекуване.

13. Содата е отличен козметичен артикул. Смесете я със стърготини от сапун и почиствайте лицето си с тази примес два пъти седмично. Действа добре при акне, почиства мъртвите кафези и отваря порите на лицето.

14. Содата може да замести избелващите пасти за зъби. Потопете памучен тампон в нея и изтъркайте зъбите, до момента в който премахнете жълтата плака. Резултатът е забележим даже след едно такова разчистване.

15. Без да пречи на отделянето на пот, содата обезврежда киселинната й среда. И както знаете, точно в нея виреят бактериите, които придават на потта неприятна миризма. Ето за какво бършете подмишниците си с памучен тампон, потънал в соден разтвор – през целия ден няма да има миризма.

16. Соденият разтвор оказва помощ да се отървете от последствията от ухапвания от инсекти. Ако мажете мястото на захапване няколко пъти дневно, паренето и сърбежът ще изчезнат. Освен това содата за самун предотвратява навлизането на микроби в раната.

17. След тежък ден ваните за крайници със сода ще оказват помощ за облекчение на умората и подуването на краката: пет супени лъжици на 10 литра топла вода. Петнадесет минути – и можете да танцувате до сутринта!

18. Сода разтворена в мляко е прочут лек. И до през днешния ден това е най-хубавото средство за лекуване на кашлица. Содата за самун е отлична за разтваряне на храчките. Разредете една чаена лъжичка сода за самун в горещо мляко и приемайте вечер.

Възползвайте се от лечебните свойства на содата и не забравяйте да се запасите с няколко пакетчета!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР