Лечебната билка при анемия.Тези растения са важни при лечението на

...
Лечебната билка при анемия.Тези растения са важни при лечението на
Коментари Харесай

Лечебната билка при анемия

Лечебната билка при анемия.Тези растения са значими при лекуването на заболяванията на кръвта и кръвотворната система. Те могат да бъдат прилагани при леките форми на анемия, при отмалялост с малокръвие. С такава цел естествени артикули се употребяват от нашата национална медицина от дълбока античност.

При нарушение на кръвосъсирването, съпроводено от кръвоизливи или тромбози, лечебните растения могат да бъдат употребявани единствено при леките форми на кървене.Кръвоизливи от вътрешните органи, както и от огромни кръвоносни съдове и разстройства в кръвосъсирването изискват лекарска помощ.

Особено скъпи са кръвоспиращите билки с успокояващо деяние върху централната нервна система.

Лечебната билка при анемия 11.07.24 04:00 Симптомите сигнализиращи за дефицит на витамини в тялото 11.07.24 03:00 Пет метода по какъв начин да понижим риска от меланом 11.07.24 02:00 Напитката, която ще ви помогне да отслабнете и да намалите холестерола 11.07.24 01:30 Как да ускорите заздравяването на синините по тялото 11.07.24 01:08

Белият равнец е измежду билките, които намират приложение при положения, свързани с кръвотечения. Той цъфти в месеците от юни до септември. Среща се по тревистите места, край пътищата, по ливадите, сред храстите в цялата страна и над 1000 м надморска височина.

Растението има известно болкоуспокояващо и ободряващо деяние. То възстановява двигателната и секреторната функционалност на стомаха. Притежава противозъзпалително деяние, обвързвано със съдържащия се в етеричното масло хамазулен.

Цветните кошнички и надземната част на растението се ползват доста постоянно като кръвоспиращо средство при кръвотечения от матката, венците, носа, стомаха, хемороидите и други Те намират приложение и за възбуждане на апетита, при стомашни възпаления с болки, при колит, газове, бъбречни болести, сърцетуптене, главоболие, виене на свят и други.

Билката съдържа още горчивото вещество ахилен, дъбилни субстанции, алкалоиди, флавоноида лутеолин, органични киселини, витамин „ С “ и „ К “,  аспарагин и нитрати.

Източник: puls

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР