Лечебен чай от лук можете да си направите още при

...
Лечебен чай от лук можете да си направите още при
Коментари Харесай

Чай от лук при кашлица и грип

Лечебен чай от лук можете да си извършите още при първите признаци на грип и простуда. Това е мощно натурално решение за пречистване на бронхите, само че и на целия организъм.

Този чай може да се пие всекидневно в по-големи количества. Подходящ е и за бременни дами и дребни деца. Той е превъзходен за обстановки, в които желаете да избегнете миризмата на лук и да се възползвате от всички лечебни свойства на това растение.

Нарежете приблизително огромна глава лук на 4 елементи и го залейте с 3 чаши вода. Ако лукът не е пръскан, го използвайте дружно с люспите, с цел да бъде допустимо най-ефективен. Оставете да се вари на слаб огън, до момента в който половината от течността се изпари, прецедете и пийте чая топъл. Вкусът на по този начин приготвения чай е сладостен и прелестен, като по избор може да се подслади в допълнение с мед.

Ако усетът на чая не ви подхожда, можете да го подобрите с други билки. По време на варенето прибавете лист салвия и няколко чаени лъжички лайка или мащерка. Можете да употребявате сварения лук по-късно при приготвянето на ястия. Този чай е ефикасен най-вече против кашлица, а можете да го употребявате и за облекчение на възпалено гърло, простуда и грип.

Вижте още: Топла напитка за кашлица

В множеството случаи при тези болести е задоволително да се пие чай 2-3 дни. Според рекомендациите на Рудолф Бройс, чаят от лук се употребява при сърдечна и бронхиална астма. При тежки случаи на астма и бронхит чаят би трябвало да се пие в продължение на 2-3 седмици, като е допустимо и по-често, с цел да се прочистят изцяло бронхите и белите дробове. За астматици се предлага да одобряват с този чай настъргана черна ряпа с малко захар.

Този лековит чай от лук е добър и за детоксикация и подсилване на организма, т.е. за цялостното ни здраве.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР