Leanplum е водеща компания в мобилния маркетинг. Дружеството е съосновано

...
Leanplum е водеща компания в мобилния маркетинг. Дружеството е съосновано
Коментари Харесай

Бивш вицепрезидент в Yahoo! и LinkedIn: Усещането за мисия прави една компания успешна

Leanplum е водеща компания в мобилния маркетинг. Дружеството е съосновано от българина Момчил Кюркчиев и главният ѝ софтуерен хъб е в София.

Компанията назначи Анил Катри за основен механически шеф. Той е работил в Yahoo! и LinkedIn като вицепрезидент. Разговаряме с него за уроците, които е научил в тези компании, за какво избира Leanplum пред тях и по какъв начин се основава сполучлива компания.

- Г-н Катри, прекарали сте не дребна част от кариерата си в компании като Yahoo! и LinkedIn. Защо избрахте в този момент да работите за по-малката Leanplum?

- За мен Leanplum е фантастична опция и от бизнес вероятност, и от позиция на опцията да основа в действителност въздействаща технология дружно с един от най-хубавите екипи в региона на света. Затова съм и разчувствуван. Прекарах известно време в рекламната промишленост. И там прекарваш множеството време в диалози с хора, които не желаят да приказват с теб. Затова, за мен, потреблението на технологията, която имаме, основава доста по-добра опция за взаимоотношение сред двете страни и считам, че тя прави цялата екосистема по-добра.

Вълнуващата част от работата в Leanplum е, че имаме задоволително висококвалифицирани инженери, с цел да разрешат тези проблеми. И изключително тук в София - нашият екип е формиран от извънредно умни инженери и това е видът проблеми, които те обичат да вземат решение.

И не е единствено това, харесва ми културата тук - имаме чиновници от 26 страни. Освен това видът просвета е подобен, че носим персоналният си живот и на работа, а аз персонално нося работата си и у дома. От моя позиция, тъй като започнах работа първо в промишлеността в Tandem преди над 35 години. И там е място, на което водехме фамилиите си, децата ни плуваха в басейна и тук усещам, че се връщаме към това време, в което фирмите се грижеха за своите чиновници.

- Какво научихте от работата си в Yahoo! и LinkedIn?

- Най-важните неща, които научих, са няколко. Първото е, че културата е значима. Второто е, че да имаш доста мъдро, готино и доста положително в работата си ядро от хора е доста значимо за основаването на страхотна компания. Отличните инженери наемат на работа инженери, които са по-добри и от тях. И тъкмо това всеки би желал да сътвори.

Научих смисъла на работната просвета - да се интересуваш от чиновниците си и да им даваш благоприятни условия, които им оказват помощ да порастват като хора, и като експерти.

Друго, което научих, е, че да наемеш най-хубавите хора, да им дадеш опцията да поемат опасности и да излязат от отъпканата пътека, да им помагаш, е приказен метод да изградиш дна компания.

- Това ли е най-хубавата рецепта за сполучлива софтуерна компания?

- За необикновено сполучлива компания - бих показал Yahoo!, LinkedIn, Фейсбук, Tinder - доста компании попадат в тази категория - започваш с едно ядро, което държи стандартът доста високо, първите 1 000 души, които наемаш. След това ги овластяваш, даваш им инструментите, чувството за задача. Това им разрешава да вземат положителни решения, дава им самостоятелност и свободата на деяние да приказват с даден клиент и да решат казуса. Това прави една компания велика.

- Споменахте работната просвета. Какви са разликите в Съединени американски щати и Европа? И за какво Европа през днешния ден няма толкоз огромни софтуерни компании?

- И Европа, и Съединени американски щати са доста огромни и доста разнородни. Силициевата котловина е доста друга от Минесота. А София е доста по-различна от Лондон. За избрана компанията създателите дават тона - полезностите, на които те държат; хората, които желаят да наемат. Затова не можем да приказваме за разлики на държавно равнище.

Има области, в които обособените области и страни превъзхождат. Например, Nokia бе доста огромен производител на телефони. Европа е доста огромна, всеки район има своите характерности.

През по-голямата част от живота си съм живял в Силициевата котловина и мога да приказвам за нея - какво я прави толкоз специфична? В доста дребна географска област имаме сериозна маса от бизнесмени, инженери, предприемачи, достъп до съветници и до венчър капитал - всички това на едно място дава огромни благоприятни условия.

- Да поговорим за Leanplum. С какво компанията трансформира пазара на мобилния маркетинг, какво прави по-различно от останалите?

- Основният метод, по който Leanplum трансформира мобилния маркетинг е в осъзнаването от потребността и въвеждането на решения, които трансформират мобилните устройства в платформа за връзка в действително време. Хубавото на мобилните устройства е, че знаеш, че качеството на данните е високо - знаеш къде е потребителят. Нивото на ангажираност също е високо - когато им пратим известие, знаем, че е доста по-вероятно да го видят и то в действително време.

Използваме всички тези благоприятни условия, с цел да създадем идващото потомство маркетингов cloud. Използваме мобилните устройства като опорна точка, тъй като когато искаш да приказваме с някого, искаш да използваш среда, която работи.

Това, което прави Leanplum специфична, е, че го вършим по метод, който разрешава самостоятелна връзка с потребителите, което е доста по-различно от това да направиш лист с хора и да им пратиш някакъв тип реклама. Ние използваме изкуствен интелект, с цел да създадем диалогът по-интелигентен в последна сметка двупосочен.

- По какъв метод употребявате изкуствения разсъдък?

- Имаме екипи и в София, и в Сан Франциско, които употребяват изкуствен интелект. Разликата сред Leanplum и други компании, е, че употребявам изкуствен интелект в голям мащаб. Обработваме милиарди поръчки дневно и имаме над 400 милиона месечни консуматори. Други компании в по-малък мащаб.

Освен това използваме технологията, с цел да достигнем до потребителите тогава, когато считаме, че те желаят. Така връзката е по-ефективна и това е в изгода и на рекламодателя, и е по-малко натрапчива за потребителя. Използваме изкуствения разсъдък, с цел да усъвършенстваме връзката сред рекламодателя и потребителя.

- Кои са някои от най-големите клиенти на Leanplum?

- Имаме голям брой клиенти, които ценим. Можем да споменем Tinder, Mozilla.

- Кои са най-големите провокации пред мобилния маркетинг?

- По доста метод провокациите идват от още метода, по който цифровите рекламодатели започнаха - следваха модела на реклама във вестниците - поставяха реклами по страниците. И това не бе дейно. Рекламите в търсачките станаха с 40% по-ефективни от тези на страниците в списание или вестник.

Но менталната настройка остана - те употребяват цифровата реклама, пращайки непоискани известия. И не са привикнали, че мобилната среда е доста по-директна, по-интимна и по-ефективна, в случай че е употребена вярно.

Второто е, че се ускорява фокуса върху отбраната на персоналните данни и това е нещо, което ще засегне най-много рекламодателите.

Сега най-важното е да бъде построена двупосочна платформа в действително време, която е умна, която може сътвори дълготраен диалог с потребителя и да се възползва от висококачествените данни, които притежаваме, с цел да има смислена връзка, а не просто да се изпращат еднопосочни известия, които нямат общо даже с това, което към този момент знаем.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР