Лазар Влайков, с чието оръжие през 2017 г. във Виноградец

...
Лазар Влайков, с чието оръжие през 2017 г. във Виноградец
Коментари Харесай

Върховният съд възстанови Лазар Влайков като общински съветник в Септември

Лазар Влайков, с чието оръжие през 2017 година във Виноградец беше погубен човек, е възобновен като общински консултант с решение на Върховния административен съд (ВАС), оповестява " Сега ". Съдът дефинитивно е отменил решението на Общинска изборна комисия в Септември, с което неговите компетенции бяха предварително прекъснати.

Влайков, който е някогашен ръководител на Общинския съвет в гр. Септември, бе арестуван, откакто на 31 август предходната година с негов револвер бе погубен човек. Наско Тонкев бе убит в механа във Виноградец, като главната версия е, че изстрелът е създаден от 6-годишно дете, чийто рожден ден чествали събралите се в заведението. Два дни по-късно Влайков подаде оставка като ръководител на общинския съвет, а по-късно Общинска изборна комисия го освободи и като редови консултант.

Сега съдът показва, че Влайков не е взел участие в три следващи съвещания на общинския съвет, само че за последното си неявяване е уведомил ръководителя на съвета, защото за същото време е бил свикан в съда.
Според Върховен административен съд, откакто е имало зивестие и то е било по уважителни аргументи, то Общинската изборна комисия го е отстранила незаконосъобразно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР