Лазар Радков е роден през 1983 г. в Пловдив. Родителите

...
Лазар Радков е роден през 1983 г. в Пловдив. Родителите
Коментари Харесай

За героите и геройствата през годината: Лазар Радков от „Капачки за бъдеще“

Лазар Радков е роден през 1983 година в Пловдив. Родителите му са фотографи. Като студент учи за инженер в Германия. Няколко семестъра преди да приключи, открива, че инженерството не е неговото предопределение и напуща университета.

Със неонаталната кола за спешна помощ то е откарано от Карлово в Пловдив

Посвещава времето и напъните си на начинания, свързани с възстановяване на здравната просвета на хората. Спортният възторг и познанията му за храненето печелят доверието на почитателите му и го трансформират в мощен модел за подражателство .

Снимка: btvnovinite.bg

Преминал е курсове за парамедик и работи като доброволец в екипите на Спешната помощ. Стои зад доста благотворителни акции, максимален триумф измежду плановете му имат „ Капачки за бъдеще “ и „ Каузи.бг “.

Благодарение голямото количество пластмаса, събрана посредством „ Капачки за бъдеще “ , са купени и дарени повече от 20 кувьоза, неонатални коли за спешна помощ и модерна инсталация на над 10 лечебни заведения.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Каузи.бг “ е платформа за дарения, която съществува посредством доброволци. 100% от приходите ѝ се подаряват за щедрост. В началото на годината, дружно със съидейници, Лазар Радков изминава 5000 километра за седмица, с цел да достави 70 генератора за ток на лечебни заведения, учебни заведения, детски градини в Украйна. По време на пътуването попадат под съветски обстрел, единият от водачите не оцелява.

Как оказват помощ с самодейностите си Никола Рахнев и Лазар Радков

Дни преди Коледа от „ Капачки за бъдеще “ още веднъж демонстрираха, че е време за чудеса и подариха съоръжение за спасяването на бебенца на неонатологиите в Хасково и Кърджали.

Какво описа за себе си и за плановете си Лазар Радков в предаването „ 120 минути “ – гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР