Лайънс клуб – Видин съвместно с всички Лайънс клубове в

...
Лайънс клуб – Видин съвместно с всички Лайънс клубове в
Коментари Харесай

Организират лагери за деца с диабет

Лайънс клуб – Видин взаимно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и с поддръжката на всички общини на 28те регионални града в България реализираме проект „ България против диабета “ с номер DIA17939, финансиран от Международната Фондация на Лайънс Клубовете /LCIF/.

В края на август и началото на септември 2021г. следва провеждането на два от общо 4 петдневни лагера за деца с диабет вид 1 и техен родител.

Обученията ще се водят от двама еднокринолози от Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и двама специалисти по личностно развиване от Голдън Лайънс Академия.

Обученията ще се състоят от 2 модула – диабет и лидерски умения. Целите на образованието са да се обучат децата и техните родители по какъв начин да живеят с диабет и да доближат до положение на условно здраве.

Модулът за диабет ще съдържа работа с електронни датчици за наблюдаване на кръвта Dexcom G6 и Freestyle Libre; умения за пресмятане на въглехидратните единици в храните и количества; умения за пресмятане на нужното количество инсулин, схващане на най-новите технологии за слагане на инсулин посредством автоматизирани инсулинови помпи, умения за работа със програмен продукт на датчиците и помпите, умения за различаване на положенията на хипогликемия, умения за деяние при незабавни случаи при хипогликемия, умения за ръководство на физическа интензивност, хранене и хигиена, изчерпателна информация за диабет, типове и способи за надзор и други

Модулът за лидерски умения ще образова децата в действия, свързани със спорт, анимация и историческа реституция в разнообразни столетия, пукотевица с лък, гребане с драконови лодки, хвърчене с балон с парещ въздух, катерене по стена и други Целта на този модул е да усъвършенства психическата и физическата непоклатимост на децата, което е жизненоважно при контрола на диабета.

Основно изискване за присъединяване в диабетните лагери е съглашението на децата с диабет вид 1 и родителите да дават на всеки 6 месеца след края на лагера за интервал от минимум 2 години информация за проучванията на гликиран хемоглобин, с цел да се наблюдава медицински напредъкът на дребните пациенти и в случай че се проучват отклонения от верния път да се предложи спомагателна профилирана здравна помощ и поддръжка. Участниците в лагерите също ще бъдат помолени да отговорят на електронни въпросници, с цел да проследят пътя си и да разпространяват своите истории за триумф. Най-вдъхновяващите истории за триумф ще бъдат оповестени на уеб страницата и публикувани посредством медийните канали, с цел да се насърчат другите хора с диабет в никакъв случай да не се отхвърлят и да имат вяра в личния си триумф.

Участниците в лагерите ще получат достъп до уеб страницата, където ще могат да поддържат връзка с водещите ендокринолози в България. Форумът в този уеб страница ще разреши на всички деца от 1 вид, техните родители, диабетни сестри, членове на БАД и диабетните координатори да получат насоки и попечителство от специалистите от БНСДЕ.

Първите два лагера ще се проведат в комплекс Магура, община Белоградчик, област Видин в интервала: 29.08-02.09.2021 и 05.09-09.09.2021г. Лагерите са изцяло безвъзмездни за децата с диабет вид 1 и един техен родил и включват настаняване за 4 нощувки на цялостен интернат. Разходите за превоз на участниците до мястото на осъществяване на лагера и назад са за сметка на самите участници. Настаняването на втори родител или други съпътстващи лица е допустимо след авансово информиране на хотела и в допълнение възнаграждение. За връзка с комплекс Магура тел: 0878 485 495.

За поръчки за присъединяване апелирам изпращайте имейли на тел за връзка: 0887 222 883. Препоръчителен период за записване – до 31.07.2021г
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР