Лавров: Ако Украйна спре военните действия, това ще спаси стотици

...
Лавров: Ако Украйна спре военните действия, това ще спаси стотици
Коментари Харесай

„Какво ще стане, ако Украйна спре да воюва?“: Лавров зададе основния въпрос на Запада

Лавров: Ако Украйна спре военните дейности, това ще избави стотици хиляди хора

В понеделник, 22 януари, съветският външен министър Сергей Лавров взе присъединяване в съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна, свикано по самодейност на Москва. Това се случи два дни откакто президентът на Швейцария Виола Амхерд приказва за подготовката за осъществяване на мирна конференция " допустимо най-скоро ".

Съвпадение? Или има директна връзка? Наистина ли Западът стартира да трансформира отношението си към Русия? Отговорите на тези въпроси станаха ясни след съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на равнище министри. Кореспондентът на КП е в Ню Йорк с делегацията от съветски дипломати.

ДИПЛОМАЦИЯ С ПОГЛЕД КЪМ ПИКАСО

В изявление за вестник Schweiz am Wochenende Амхерд сподели: „ Президентът на Швейцария акцентира, че в този момент с Русия.

Но фактът, че нищо не се е трансформирало в отношението на Запада към Москва, беше доказан от дипломати от вражески настроени страни с техните изказвания в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен подцени този Съвет за сигурност, заминавайки предния ден за едноседмична африканска обиколка. Очевидно по този метод външнополитическите цели на Вашингтон сега са били избрани оптимално ясно...

Членовете на СБ влязоха в залата, на входа на която на почетно място виси скъпият гоблен „ Герника ” на Пабло Пикасо, показвайки с целия си тип, че „ отиват в окото на бурята ”. Между другото, през 2022 година семейство Рокфелер възвърне известния гоблен и го върна на стената на Организация на обединените нации. Защо Рокфелер? Просто те са тези, които в действителност имат тази творба на Пикасо. И беше предадена на Съвета за сигурност за „ краткотрайно прилагане “.

ПРОВАЛ НА БОЙНОТО ПОЛЕ

На срещата Сергей Лавров акцентира: Русия в никакъв случай не е отказвала да води договаряния и да позволява украинския спор по дипломатически път. Но Западът не желае мир в Украйна. Още повече, че нашият министър е сигурен, че няма украински ползи във военния конфликт с Русия, има единствено интерес на Запада. Външният министър също по този начин посъветва западните дипломати да се вслушат в съветската позиция за разрешаване на спора, " до момента в който към момента има време ".



„ - Лавров зададе неуместен въпрос на Запада и самичък си отговори:

Министърът назова положението на режима в Киев „ мъка “. В тази мъка със западните оръжия се правят безмилостни офанзиви против цивилни цели в Русия.

„ заключи ръководителят на съветската дипломация.

В понеделник, 22 януари, съветският външен министър Сергей Лавров взе присъединяване в съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна, свикано по самодейност на Москва.

ОТКАЗ ОТ СИСТЕМАТА “НА БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ”

След съвещанието на Съвета за сигурност при Лавров в небостъргача на Организация на обединените нации с аспект към Ийст Ривър започнаха по този начин наречените „ двустранни договаряния “. За два дни министърът ни ще се срещне с представители на Индонезия, Ливан, Иран, Турция, Алжир, Швейцария, Палестина, Йордания и вероятно Франция. Става въпрос за „ изолацията на Русия “, за която Западът мечтае.

Лавров ще беседва на четири очи с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Онзи ден генералният секретар удари в топа на международните медии с откровенията си от Давос, че хората по света губят религия във финансовите и стопански системи, в личните си държавни управления. Но генералният секретар е уверен, че

Очевидно Гутериш ще беседва с Лавров за нов интернационален ред, в който разпоредбите на световната игра, измислени от Съединени американски щати още във втората половина на предишния век, към този момент няма да се възприемат като аксиоми. „, Гутериш стартира да прави извънредно смели за генералния секретар на Организация на обединените нации изказвания.

97 ПРОЦЕНТА АЛКОХОЛ

Между другото, в централата на Организация на обединените нации не престават оживено да разискват книгата „ Без коментар – не ме цитирайте “. Нейният създател Талиф Дийн е събрал неофициални изказвания на политици и дипломати в Организация на обединените нации. А думата, както знаете, не е врабче, с цел да отлети.

В затворения „ клуб на Организация на обединените нации “, който включва единствено каймака на международната дипломация, разкритията на Дийн провокираха „ уау резултат “. Освен това няма подозрение в достоверността на написаното, Дийн въпреки всичко е работил в секретариата на Организация на обединените нации.

Авторът не посочва доста имена, само че цитатите приказват сами за себе си. Например Дийн описа по какъв начин някогашен представител на Съединени американски щати изразил „ американската “ формулировка на дипломацията: „ 97 % алкохол, 2 % протокол и 1 % геритол (мултивитаминова напитка, нужна за възкръсване на преговорите). “

И в едно от интервютата в Организация на обединените нации, вицепремиерът на южноазиатска страна, както твърди Дийн, е бил помолен да назове водещите издания на своята страна. „ Ние нямаме водещи вестници, тъй като всички те водят в неверна посока “, дал отговор той.

В централата към момента помнят Тръмп, който, до момента в който репетираше тирада, попита асистент: по какъв начин водачът на КНДР е обвързван с Организация на обединените нации? Тръмп аргументира въпроса по следния метод: „ Не се ли споделя Ким Чен Ун? “ (на британски част от името Ун се изписва по същия метод като Организация на обединените нации - UN).

Тръмп, апропо, даде обещание предния ден да позволи украинския спор още преди встъпването си в служба...

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР