Лъвовият парк Хараре е убежище в Зимбабве за лъвове и

...
Лъвовият парк Хараре е убежище в Зимбабве за лъвове и
Коментари Харесай

Служители на Safari издават предупреждение след тревожна находка по време на аутопсия на мъртва антилопа гну: „[Това е] наистина отвратително“

Лъвовият парк Хараре е леговище в Зимбабве за лъвове и други диви животни, в това число вълци, чакали, маймуни, брадавичести прасета, и храстови свине. Позволява на туристите да следят тези животни — доста от които са били избавени от клопки и противозаконна търговия с домашни любимци — от близко.

За страдание, тясното другарство с човешки туристи не постоянно се отразява добре на животните. Според страницата на парка във Фейсбук, една от антилопите гну неотдавна е умряла и аутопсията разкрива, че има пет найлонови торбички в стомаха си.

„ Наистина е непоносимо и неловко за нас като народ да сме по този начин безконтролно “, разяснява един консуматор на обявата.

Какво се случи?

„ Тъжен ден през днешния ден в Lion Park Хараре, намерихме една от нашите антилопи гну мъртъв в парка… ” Lion Park Harare показа във Фейсбук. „ След направена аутопсия откриха 5 найлонови торбички в стомаха му! Ето за какво е толкоз значимо за всички посетители да употребяват предоставените кошчета за отпадък и да не изхвърлят боклука в парка за игри! “

Защо това е загрижено?

Замърсяването с пластмаса е все по-голям проблем. Според Програмата на Организация на обединените нации за околната среда всяка година се купуват до 5 трилиона найлонови торбички, като тези, изядени от гну, а половината от създадената пластмаса е за еднократна приложимост, което значи, че се употребява един път и по-късно се изхвърля.

Поглъщането на пластмаса е нездравословно и, за жалост, става все по-често срещано за дивите животни. Болна мечка в Телурайд, Колорадо, неотдавна беше евтаназирана и аутопсията откри, че храносмилателният й тракт е бил блокиран с пластмаса в продължение на месеци.

Какво може да се направи по въпроса? < /h3>

Както Lion Park Harare написа, за гостите, които посещават леговище за животни, естествен резерват, народен парк или друга сходна туристическа атракция, обвързвана с природата, е значимо да съблюдават разпоредбите и да не изхвърлят боклуци.

За да бъде ясно, не би трябвало да изхвърляме отпадък на всички места, само че да го вършим към животни, които може да са застрашени или застрашени, е изключително повърхностно. Да изживееш природата и да наблюдаваш диви животни е чудесна привилегия и постоянно би трябвало да се подхваща с целта да предизвикваме минимум щета и да почитаме природата, доколкото е допустимо.

Никой не е идеален, само че можем всички се учат от тези предупредителни истории. Това значи без изхвърляне на отпадък, без доближаване на животни за правене на фотоси и нито едно от другите безчет недомислени държания, които туристите за жалост правят прекомерно постоянно.

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за готини вести и готини препоръки , които ви улесняват да помогнете на себе си , до момента в който помагате на планетата.

Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР