Laver Cup се превърна в един от най-атрактивните турнири в

...
Laver Cup се превърна в един от най-атрактивните турнири в
Коментари Харесай

Оже-Алиасим е първият потвърден играч за Laver Cup 2023


Laver Cup се трансформира в един от най-атрактивните шампионати в мъжкия тенис и по всичко наподобява, че това ще бъде по този начин и през 2023 година Световният №7 Феликс Оже-Алиасим е първият състезател, който публично удостовери присъединяване си в тазгодишното издание на конкуренцията. Канадецът ще има опцията да играе пред родна аудитория, защото шампионатът ще се организира в „ Rogers Arena “ във Ванкувър от 22 до 24 септември.

Капитан на тима на Света и тази година ще бъде една от най-големите митове на мъжкия тенис – носителят на седем трофеи от Големия шлем Джон Макенроу. Миналата година „ алените “ завоюваха за пръв път Laver Cup, прекъсвайки четиригодишната доминация на Европа в конкуренцията.

„ Много съм благополучен, че още веднъж ще бъда част от Laver Cup. Миналата година си прекарахме ужасно в Лондон. Спечелихме купата, само че не беше по никакъв начин елементарно. Сега обаче публиката ще бъде на наша страна и в действителност се надявам почитателите във Ванкувър да изпълнят залата, с цел да ни поддържат и да усетят магията на Laver Cup “ – сподели пред уеб страницата на шампионата Оже-Алиасим, който ще запише трето присъединяване в конкуренцията.

„ Laver Cup е едно от най-хубавите неща, които са се случвали на тениса през последните 20 години. Турнирът е неоспорим триумф и оказа доста положително въздействие върху нашия спорт. Отново ще имаме страхотни играчи в тима на Света, отпред с Феликс, който бе с огромна заслуга за спечелването на купата предходната година. Той изигра доста мощна 2022, като най-силният интервал в сезона му стартира точно на Laver Cup. Много се радваме, че той още веднъж ще е с нас “ – разяснява от своя страна Макенроу.

Миналата година Оже-Алиасим завоюва четири ATP трофеи, първата от които бе в Ротердам през февруари. Канадецът победи Новак Джокович на Laver Cup, като тази победа се оказа доста значима за изхода от шампионата, а след това завоюва купите във Флоренция, Антверпен и Базел и се класира за Финалите в Торино. В края на ноември роденият в Монреал тенисист бе с съществена заслуга за триумфа на Канада за Купа „ Дейвис “, а през този сезон игра осминафинал на Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР