Lavatory de la Madeleine в Париж е тоалетна от епохата

...
Lavatory de la Madeleine в Париж е тоалетна от епохата
Коментари Харесай

Откриха най-изисканата обществена тоалетна в света

Lavatory de la Madeleine в Париж е тоалетна от епохата на Бел епок с витражи и лакирано махагоново дърво

Когато става въпрос за публични тоалетни, не е наложително външният тип на тоалетната да е впечатляващ. Чистота и деловитост са надалеч по-важни.

И въпреки всичко, една хубава социална тоалетна в никакъв случай не е непотребна - само че каквато и да е, надали ще успее да съперничи на Lavatory de la Madeleine в Париж. С витражи, красива керамика и мозайки, месингови кранове и мебели от лакирано дърво, Madeleine е открита през 1905 година и е превъзходен (или по-скоро магнетичен) образец за стила на епохата, написа.

След като е затворена през 2011 година защото не се употребила, Lavatory de la Madeleine е възродена за нова популярност. И наподобява в действителност отлично.

Разбира се, тази хубост има цена. Посещението на Lavatory de la Madeleine коства цели 2 евро, което е прекалено много за социална тоалетна. Но тя въпреки всичко съставлява културна полезност. Приемете, че се намирате в музей.

Ако желаете да посетите Lavatory de la Madeleine, ще я откриете покрай църквата от 19 век La Madeleine в Осми регион. Най-близката метростанция е Madeleine, линии 8, 12 и 14.

Париж не е единственият град, който може да се похвали с ослепителни публични тоалетни. В токийския квартал Шибуя архитекти сътвориха не по-малко впечатляващи мостри.

В съдействие с локалната администрация на Шибуя фондация Nippon осъществя план, наименуван The Tokyo Toilet, който се концентрира върху замяната на 17 публични тоалетни в Шибуя с съвременни, налични структури.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР