Лава бликна от водата и заля туристическо корабче в Хаваи.

...
Лава бликна от водата и заля туристическо корабче в Хаваи.
Коментари Харесай

Хаваи: Лава бликна от водата, заля туристическо корабче и рани 23-ма

Лава бликна от водата и заля туристическо корабче в Хаваи. Последвала детонация, при която са били ранени 23 души, оповестиха управляващите в американския щат.

Лавата е от вулкана Килауеа, който изригна през месец май и от този момент изхвърля газ и лава.

Въпреки детонацията, изхвърлила камъни и парчета във въздуха, плавателният съд съумял да се върне на сушата час по-късно.

Трима от ранените са признати в локална болница, а други са получили помощ от парамедици на пристанището. Един от пасажерите е със строшен крайник. Други имат изгаряния.

" Докато го видиш, към този момент нямаш време да реагираш и най-лошото е, че си на дребна лодка ", разказва пред Би Би Си претърпяното Уил Браян, който бил в плавателния съд дружно с приятелката си Ерин.

" Няма къде да избягаш от лавата. Имаш към 6 метра и всеки се пробва да се скрие на същото място. Наистина беше ужасяващо. Малко по-късно настана безпорядък, капитанът се опитваше да направи каквото може, с цел да успокои всички, само че не можеш да се успокоиш. Лицето на Ерин беше покрито със сажди, гърбът ми беше влажен. Беше плашещо. "

Властите започнаха следствие. Според някои пасажери лодката се е намирала отвън зоната за сигурност, избрана от пристанищните управляващи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР