Лъв в най-голямата зоологическа градина в Шри Ланка се зарази

...
Лъв в най-голямата зоологическа градина в Шри Ланка се зарази
Коментари Харесай

Лъв се зарази с новия коронавирус в Шри Ланка

Лъв в най-голямата зоологическа градина в Шри Ланка се болести с новия ковид, заяви ДПА.

Лъвът в Националната зоологическа градина в Дехивала, на 13 км южно от столицата Коломбо, е проучен, откакто спрял да се храни и почнал да диша тежко.

Това предиздвикало чиновниците в зоопарка да го изследват за ковид. От лабораторията към ветеринарния факултет в столичния университет открили, че той е инфектиран.

Лъвът е на 11 години и се споделя Тор. Той е в зоологическата градина от осем години. Пристигнал е от Южна Корея през 2013 година

Директорът на зоопарка Ишини Викремесингхе съобщи, че че са извършени няколко PCR теста, с цел да се удостовери, че лъвът е болен, откакто първичният резултат от антигенния тест се оказал негативен.

Тор се лекува с О2, а четири други лъва в зоопарка са били изолирани. Пазачите, които се грижат за огромните котки са изпратени под карантина.

Зоологическата градина не приема гости от един месец. В нея влизат единствено хората, които се грижат за животните, и чиновниците.

Страната е потърсила помощ от Индия за лекуване на болния лъв. От департамента на националните зоологически градини обявиха, че са се съветвали с ветеринари в Централния зооинститут на Индия.

В Индия най-малко два лъва са умряли от Covid-19 този месец - първият е деветгодишна лъвица в зоологическата градина в Тамил Наду.

Властите там са тествали за вируса и десетки слонове в горски резерват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР