Лъв, избягал от местен цирк в близост до италианската столица

...
Лъв, избягал от местен цирк в близост до италианската столица
Коментари Харесай

Лъв избяга от цирк в Италия, с часове обикалял из крайбрежен град

Л ъв, избягал от локален цирк наоколо до италианската столица Рим, е бил хванат в събота вечер, откакто в продължение на часове е обикалял из улиците на крайбрежния град Ладисполи, съобщи Франс прес.

Кметът на града на Тиренско море с население от над 40 000 души Алесандро Грандо призова местните поданици да не напущат домовете си, до момента в който полицията и чиновниците на цирка се пробват да заловят хищника.

Видеклипове, оповестени от италиански медии, чиято меродавност Агенция Франс Прес не е съумяла да ревизира, демонстрират по какъв начин възрастен лъв се разхожда из пусти градски улици по мрачно.

В 21:30 локално време (22:30 ч. българско), повече от пет часа след първия си апел за нараснало внимание към жителите на Ладисполи, кметът Грандо ги е уверил на персоналната си страница в обществената мрежа Фейсбук, че лъвът е бил " хванат и замаян " .

" Сега за него се грижи личният състав на цирка ", написа Грандо, като благодари на спешните служби и на доброволците, които са са помогнали в " тези часове на огромна паника ".

Кметът на Ладисполи изрази вяра, че осведомеността на обществото може да способства " най-сетне да се постави завършек на употребата на животните ".

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР