Лаура Бонафеде била гадже на “кръстника още от 1997 г.

...
Лаура Бонафеде била гадже на “кръстника още от 1997 г.
Коментари Харесай

Арестуваха и любовница №2 на бившия бос на мафията

Лаура Бонафеде била гадже на “кръстника ” още от 1997 година и до последно
Задържаната е брачна половинка на убиеца на “капо ди тути капи ”

Братовчедите на закопчаната даскалица - до един ятаци на Матео Месина Денаро

След закопчаването преди близо месец на сицилианката Лорена Ланчери - считана за любимка на някогашния необут №1 на мафията Матео Месина Денаро, рано сутринта в градчето Кампобело ди Мадзара бе задържана и неговата държанка №2 - Лаура Бонафеде.

Тя е на 56 години, т.е. с четири години по-малка от “кръстника ”, по специалност е начална учителка, само че след задържането му през януари и откриването на името ѝ в неговата коресонденция, дамата е била краткотрайно отстранена от работа. Сега е арестувана, защото прокурорите от Палермо Маурицио де Лучия, Паоло Гуидо и Джанлука де Лео са намерили задоволително докзателства, с цел да я обвинят в подсъдните действия дългогодишно всестранно подкрепяне на укриващ се от правораздаването мафиот и неуважение на издадените против него тежки присъди.

Разказаната през днешния ден от италианските медии история на Лаура Бонафеде е къса, само че се връзва прелестно за сюжет на нова огромна сага за “Коза ностра ”. Не единствено тъй като изгората на подвизавалия се 30 години в конспиративност Матео Месина Денаро е щерка на Леонардо Бонафеде - побратимения преди близо век с неговия татко и необут на мафията в Западна Сицилия Чичо Месина Денаро. Жената е била и е към момента брачна половинка на убиеца при започване на деветдесетте години на новоизпечения главатар Матео Месина Денаро - Салваторе Джентиле, който през 1995 година е наказан на пожизнен затвор поради две убийства и към момента е зад решетките.

Но като че ли с цел да замести отсъствието му, в живота ѝ година-две по-късно навлиза босът, обгрижва я по всякакъв начин, обожава дъщеричката ѝ от Салваторе - Мартина, и Лаура му се отблагодарява с присъщите единствено на същинските сицилианки лоялност и послушание. Дълги години тя освен го топли в леглото и му обезпечава домакински уют с хубава храна, само че дружно с него сформира умишлен буквено-цифров код, с който Матео кореспондира със съидейниците си на независимост. Лаура разнася също по този начин писмените му заповеди, дирижира от негово име търговете за публичните поръчки в Западна Сицилия, които нормално печелят хора на необут №1. А когато той се “разпищолва ” и се обкръжава с други, по-млади гаджета, в това число и упоменатата Лорена Ланчери, даскалицата стартира да му написа писма, изпълнени с ревнивост, само че и с обети за безконечна обич. И му остава вярна до деня на неговото задържане на 16 януари, като единствено два дни преди този момент камера засича двамата да пазарят дружно в супермаркет.

Но с изключение на обрисуваните до тук “главни герои ” на вероятната сага, около тях кръжат и редица второстепенни, които са все по този начин от семейството на Лаура - Бонафеде. Например Матео Месина Денаро се е подвизавал с дублирана персонална карта на към този момент закопчания братовчед на началната учителка - Андреа Бонафеде. Другият братовчед с безусловно същото име пък е бил общински чиновник и е осигурявал безплатните предписания за страдащия от раково заболяване “кръстник ”. Да не приказваме за Емануеле Бонафеде - индивидът, обезпечил през трийсетте години в конспиративност на боса - от 1993 година до 2023 година, жилища и вили, където той да си живее безусловно под носа на дирещите го по целия свят антимафиоти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР