Латвийският парламент одобри в четвъртък закон за лишаване от гражданство

...
Латвийският парламент одобри в четвъртък закон за лишаване от гражданство
Коментари Харесай

В Латвия ще лишават от гражданство за поддръжка на военните действия на Русия

Латвийският парламент утвърди в четвъртък закон за отнемане от поданство като наказване за поддръжка на военните старания. Това заяви осведомителният портал Delfi.

Както той прецизира, поправките в закона „ За поданството “ се обосновават с обстоятелството, че на 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молба на водачите на републиките на Донбас за помощ. Държавният глава акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, а задачите са демилитаризиране на страната и битка против бойците от националистическите въоръжени групировки.

Сега поданството на Латвия може да бъде отнето от лице, което е взело участие в тези военни дейности, които в републиката ще се смятат за закононарушение против мира.

Също по този начин, латвийско поданство може да бъде отнето от тези, които са оказали забележителна финансова, материална, пропагандна, софтуерна или друга поддръжка на лица, страни или други формирания, които са направили дейности, които заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на демокрациите или конституционния ред.

62 депутати от Сейма на Латвия гласоподаваха в поддръжка на промените в Закона за поданството, 14 депутати се въздържаха, а един парламентарист беше срещу. Юлия Степаненко от партия " Латвия преди всичко " гласоподава срещу, всички въздържали се са членове на партия " Съгласие ".

Превод: СМ

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР