Латвийските законодатели измислиха начин да дисциплинират хората, които сядат зад

...
Латвийските законодатели измислиха начин да дисциплинират хората, които сядат зад
Коментари Харесай

Латвия: Караш пил - вземат ти колата и я дават на Украйна

Латвийските законодатели измислиха метод да дисциплинират хората, които сядат зад кормилото, откакто са използвали алкохол или опиати. Ако в кръвта им властите намерят дрога или алкохолно наличие над 1,5 промила, автомобилът се конфискува и се предава на организация, подпомагаща Украйна.

Парламентът на Латвия одобри на последно четене ремонти в закона за поддръжка на цивилното население на Украйна, които ще разрешат прехвърлянето на коли, иззети от пияни водачи, в благосъстоятелност на украинското държавно управление,.

„ Можем да продаваме транспортни средства, иззети от пияни водачи, като ги продаваме, предаваме за преправка или ги разглобяваме за аварийни елементи, само че виждаме, че в сегашните условия те биха били потребна поддръжка за народа на Украйна “, е представен да споделя ръководителят на Комисия по защита, вътрешни работи и предварителна защита на корупцията в латвийския парламент Раймондс Бергманис.

Правителството на Латвия ще взема решенията за прехвърлянето на коли във всеки обособен случай. Прехвърлянето ще става посредством организация, която сътрудничи с държавното управление на Украйна и е получила молби за помощ.

През ноември 2022 година в Латвия влезе в действие закон за конфискация на коли от пияни водачи. Автомобилът се лишава, в случай че лидерът има над 1,5 промила алкохол или следи от опиати в кръвта, както и в случай че е отказал да бъде изследван за съществуване на такива субстанции в организма.

Конфискуваните коли се съхраняват на паркингите на Държавната организация за доставки в цяла Латвия, след което се оферират на търг от Службата за държавни доходи.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР