Латвийските власти планират да наложат забрана за влизането на руски

...
Латвийските власти планират да наложат забрана за влизането на руски
Коментари Харесай

Латвия ще забрани руски кораби да влизат в нейните пристанища

Латвийските управляващи възнамеряват да наложат възбрана за влизането на съветски кораби в пристанищата на страната във връзка със събитията в Украйна, съобщи през днешния ден в ефира на телевизионния канал TV3 министърът на връзките на Балтийската република Талис Линкайтс.

" Кораби, плаващи под флага на Руската федерация, не престават да посещават латвийски пристанища. Според мен това е недопустимо, приготвяме съответните държавни решения ", заяви той.

Рига искаше сходна възбрана да бъде оповестена от името на Европейски Съюз, само че държавите-членки имат разнообразни позиции по този въпрос. " Надявахме се, че Европейски Съюз може да вземе взаимно решение за пристанищата, само че има страни, които са изрично срещу ", изясни Линкайтс.

Според министъра решението може да бъде взето на районно ниво. " Очевидно е, че решението ще бъде районно ", добави той.

В началото на март литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис съобщи, че въпросът за затваряне на морските пристанища на Балтийско море за Русия, който се разисква и в Литва, би трябвало да бъде координиран най-малко с сътрудниците в района. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР