Латвийската полиция задържа депутат от Сейма (парламента) на републиката Алдис

...
Латвийската полиция задържа депутат от Сейма (парламента) на републиката Алдис
Коментари Харесай

В Латвия задържаха депутат, протестиращ срещу задължителна ваксинация

Латвийската полиция задържа народен представител от Сейма (парламента) на републиката Алдис Гобзема, който в град Тукумс провежда митинг против дейностите на управляващите . Това заяви в понеделник локалната организация ЛЕТА, оповестява ТАСС.

Гобземс, който е ръководител на парламентарната секта " Независими ", се опълчва на наложителната имунизация против ковид , в понеделник дойде в Тукумс със специфичен рейс, с цел да стартира поредност от митинги в разнообразни градове на републиката против дейностите на управляващите.

Депутатът разяснява, че се опълчва на нелогичните антикоронавирус ограничавания и на политиката, провеждана от сегашните управляващи в подтекста на пандемията. Той възнамерява да постави завършек на поредицата от протестни акции с протест на 13 декември в Рижския палат - резиденцията на президента на Латвия.

Гобземс е арестуван с белезници в полицейска кола, оказал е и опозиция на полицията . Държавната полиция удостовери, че политикът е бил арестуван от органите на реда.

В понеделник в Тукумс е регистриран забранен протест , което е нарушаване на закона за митингите и шествията. Организатора на събитието е свикан неотложно да приключи административното нарушаване, само че лицето отхвърля да го направи, заради което уредникът на протестната акция е арестуван и отведен за пояснение.

Освен това по време на митинга са разкрити нарушавания на разпоредбите за епидемиологична сигурност , защото на събитието се събраха повече от 20 души .

Тази година полиция на Латвия няколко пъти глобява Гобземс за неразрешени митинги против наложителната имунизация. Една от санкциите възлиза на 6,7 хиляди евро за многохилядния митинг против рестриктивните мерки на ковид и наложителната имунизация, който се организира на 18 август в центъра на Рига.

Депутатът получи още две санкции в размер на 2 хиляди евро и 350 евро за забранен протест в символ на митинг против наложителната имунизация, която се организира на 4 август.
 Работодателите в Латвия към този момент могат да уволняват неимунизирани против COVID-19
Работодателите в Латвия към този момент могат да уволняват неимунизирани против COVID-19

Новите правила влизат в действие от 15 ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР