Латвийската полиция арестува 16 души за различни нарушения по време

...
Латвийската полиция арестува 16 души за различни нарушения по време
Коментари Харесай

16 задържани на протест срещу задължителната ваксинация в Латвия

Латвийската полиция арестува 16 души за разнообразни нарушавания по време на забранен митинг в столицата Рига срещу наложителната имунизация против коронавирус и противоепидемичните ограничения. Това заяви началникът на полицията Армандс Рукс, представен от ТАСС.

"Бяха формирани минимум шест каузи за дребно безчинство. Към момента има информация за общо 16 арестувани. Образувани са четири наказателни каузи за нахлуване против чиновници на полицията - двама чиновници на държавната полиция и двама на общинската полиция. Няма тежко ранени, само че обстоятелствата са, че служителите на реда са потърсили здравна помощ ", сподели началникът на латвийската полиция в ефира на националната телевизия и добави, че останалите нарушавания са били свързани с неспазване на противоепидемичните ограничения.

Полицията изследва дали да потърси отговорност на уредниците на проявата.

"Смятахме, че ще се съберат повече хора. Трябва да благодарим на обществото, че въпреки всичко една част, допустимо разбирайки сериозността на обстановката, се вслуша в апелите на полицията да не взе участие. Според наши калкулации броят на хората, събрали се по едно и също време на едно и също място, не надвишаваше хиляда души. В същото време това е прекалено много, ставаха скупчвания, имаше епидемиологични опасности, разнообразни нарушавания, за което допринасяше алкохолното замайване на хората ", сподели началникът на латвийската полиция.

Организатор на митинга бе опозиционният народен представител Алдис Гобземс. Миналата седмица Градският съвет на Рига, след съвещания с правоохранителните органи, не позволи демонстрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР