Лацио сътвори може би най-страхотния обрат в Серия А до

...
Лацио сътвори може би най-страхотния обрат в Серия А до
Коментари Харесай

Лацио с феноменален обрат, пак Имобиле е героят

Лацио сътвори може би най-страхотния поврат в Серия А досега през сезона. "Орлите " стигнаха до тъждество 3:3 на личен терен против Аталанта, само че достижението им е впечатляващо, тъй като изоставаха с 0:3 след по-малко от едно полувреме игра.

Луис Муриел се разписа на два пъти, а един път това стори и Алехандро Гомес в интерес на "бергамаските " преди почивката, само че в заключителните минути се развихри Чиро Имобиле. Той понижи от дузпа в 69-та минута, а в идната минута асистира на Хоакин Кореа за 2:3.

И по този начин се стигна до последната минута на продължението, когато Имобиле осъществя и втора дузпа и по този начин римляните сътвориха малко знамение, като измъкнаха най-малко нещо от този на пръв взор изгубен мач. А почитателите ги изпратиха уместно.

Мачът стартира превъзходно за гостите, които постановиха напън през цялото време, само че Руслан Малиновски и Ремо Фрьолер направиха невероятни пропуски. Но всичко си пристигна по местата в средата на полувремето. В 23-та минута Робин Госенс пусна страховит пас зад отбраната за Луис Муриел и той с удар около вратаря откри резултата - 1:0.

Само пет минути по-късно Муриел застана зад топката за директен свободен удар отдясно на наказателното поле под неосъществим ъгъл. Той пожела да центрира топката, само че я завъртя по подобен метод, че тя мина около всички играчи от двата отбора, оказа се неспасяема и за вратаря и се оплете в мрежата за 2:0.

"Бергамаските " продължаваха да налитат като обезумели и редуваха пропуск след пропуск. Алеханадро Гомес и Руслан Малиновски пропуснаха от невероятни позиции, като при изстрелите им топката облиза гредата и излезе в навън.

Но този напън нямаше по какъв начин да не се увенчае и с трети гол. Той пристигна в 37-та минута, когато Рафаел Толой изведе на чиста позиция Алехандро Гомес и този път изстрелът му мина под плонжа ан вратаря и резултатът набъбна на 3:0 в интерес на гостите. При него пристигна и почивката.

Явно играчите на Аталанта взеха решение, че са си свършили работата и след подновяването на играта понамалиха оборотите. И това им изигра неприятна смешка. Бившият състезател на Лудогорец Хосе Паломино направи дузпа в 69-та минута и Чиро Имобиле безпощадно я осъществя за 1:3.

Асът на "орлите " сътвори нужното, с цел да върне интригата в дуела още в идната офанзива. Той пусна извеждащ пас за Хоакин Кореа, който напредна и с мощен удар под гредата от относително дребен ъгъл понижи на 2:3 и интригата се върна с цялостна мощ.

Именно Имобиле беше индивидът, който поведе тима си, не спря да пропуща положения, само че в последна сметка стигна до обрата. Това се случи в 93-та минута, когато вкара и втора дузпа и по този начин римляните се измъкнаха сухи от водата.

С тази наивно изпусната победа "бергамаските " пропиляха опцията да излязат отпред на класирането, па въпреки и единствено краткотрайно. Те останаха със 17 точки, на две зад водача Ювентус, на който му следва мач с Болоня от този кръг. Лацио е 6-и с 12 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР