Латиноамериканците представляват половината от нарастването на новите имащи право на

...
Латиноамериканците представляват половината от нарастването на новите имащи право на
Коментари Харесай

Латиноамериканците съставляват половината от нарастването на новите имащи право на глас

Латиноамериканците съставляват половината от повишаването на новите имащи право на глас след последния цикъл на президентските избори през 2020 година, съгласно нов отчет на Pew Research Център.

Сега има 36,2 милиона испаноговорящи гласоподаватели през 2024 година по отношение на 32,3 милиона през 2020 година Латиноамериканците към този момент са съвсем 15% от имащите право на глас електорати на нацията.

Мнозинство от всички латиноамериканци в Съединени американски щати през 2022 година имаха право на глас (53%), само че преди тези избори има огромни разлики в другите щати. В Ню Мексико 66% от латиноамериканците могат да гласоподават, спрямо щати като Тенеси, където са 36%, и Мериленд 39%.

Всъщност съвсем две трети от имащите право на глас латиноамериканци в нацията живеят единствено в пет щата: Калифорния, Тексас, Флорида, Ню Йорк и Аризона.

Латиноамериканците с право на глас също са по-млади от другите групи: до момента в който 48% от всички имащи право на глас са над 50 години, цифрат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР