Латиноамериканците, живеещи в Лос Анджелис, са два пъти по-изложени на

...
Латиноамериканците, живеещи в Лос Анджелис, са два пъти по-изложени на
Коментари Харесай

COVID статистика от САЩ: Латиносите се заразяват 2 пъти по-често

Латиноамериканците, живеещи в Лос Анджелис, са два пъти по-изложени на заразяване с, сочат статистически данни, представени от Агенция Франс Прес.
Към средата на ноември дневният % инфектирани на 100 000 латиноамериканци е бил 274 нови случая, в съпоставяне със 125 измежду бялото население, оповестяват здравните управляващи в Калифорния.
 Ръст на новите случаи на ковид, рекордните 3 412 са оздравели за денонощие Ръст на новите случаи на ковид, рекордните 3 412 са оздравели за денонощие
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза сериозен растеж като безусловно число, само че понижа като %. За 8 декември са регистрира...
Над 48% от 10-те милиона поданици на Лос Анджелис са латиноамериканци, а единствено 26% са бели, съгласно данните от последното броене на популацията.
" Много е явно и много обезпокоително, че избрани групи още веднъж носят по-голяма тежест от други, " съобщи неотдавна шефът на публичното опазване на здравето в града Барбара Ферер, напомня БГНЕС.
Като цяло латиноамериканците са по-изложени на вируса, защото доста от тях имат работа, която не може да се прави отдалечено - като да вземем за пример в хранителни магазини, заводи и селското стопанство, споделят специалисти.
Жилищните квартали на работническата класа са гъсто обитаеми, което оказва помощ за бързото разпространяване на вируса, а техните жители са главно латиноси.
 Швейцария обезпокоена от ситуацията с ковид Швейцария обезпокоена от ситуацията с ковид
Швейцария съобщи във вторник, че обстановката с COVID-19 бележи експоненциален поврат, като се е нормализирала на високо равнище макар огран...
Смъртността измежду латиноамериканците също е доста по-висока: 3 смъртни случая на 100 000, спрямо 1,7 при чернокожите, 1,2 за азиатците и едвам 0,91 измежду белите американци в края на предишния месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР