Латиноамериканска държава ще добива биткойн с геотермалната енергия(снимка: CC0 Public

...
Латиноамериканска държава ще добива биткойн с геотермалната енергия(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Ел Салвадор строи „Биткойн град” при вулкана Кончагуа


Латиноамериканска страна ще добива биткойн с геотермалната сила
(снимка: CC0 Public Domain)

Ел Салвадор възнамерява да построи „ Биткойн град ” в основата на вулкан. Криптовалутата ще бъде употребена за финансиране на плана, разгласи президентът на страната Найиб Букеле.

Градът ще бъде кръговиден, с цел да съставлява формата на огромна монета, и издигнат в югоизточния район Ла Унион, сподели Букеле, представен от. Селището ще се възползва от геотермалната сила на вулкана Кончагуа, с цел да зарежда добива на крипто-монети.

Ел Салвадор неотдавна стана първата страна, която реши да употребява биткойн като публично и законно платежно средство. Решението докара до огромни митинги поради опасенията, че криптовалутата ще донесе неустойчивост и инфлация в бедната латиноамериканска страна.

Планираният нов град ще „ включва всичко ”, сподели президентът в послание. „ Ще има жилищни региони, търговски зони, услуги, музеи, развлечения, питейни заведения, заведения за хранене, летище, пристанище, железопътен превоз – всичко, отдадено на биткойн ”, сподели 40-годишният мъж.
още по темата
Освен това, съгласно него, в града няма да се постановат налози върху приходите, а единствено налог върху добавената стойност (ДДС).

Половината от приходите, извоювани по този метод, ще бъдат употребявани за „ застрояване на града ”, до момента в който останалата част ще бъде употребена за поддържане на улиците „ подредени и чисти ”.

Букеле не уточни дати и периоди за построяването или завършването на града, само че сподели, че огромна част от публичната инфраструктура ще коства към 300 000 биткойна.

Виртуалната валута бе въведена в Ел Салвадор през септември като законно платежно средство, наред с щатския $. По това време държавното управление пусна ново приложение за дигитален портфейл, раздавайки известна сума в биткойни на всеки жител.

В цялата страна бяха конфигурирани и над 200 нови криптовалутни банкомата. Мярката бе показана като метод за стимулиране на икономическото развиване и работните места.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР