Latino Theatre Company, базирана в Лос Анджелис театрална група, ще

...
Latino Theatre Company, базирана в Лос Анджелис театрална група, ще
Коментари Харесай

Latino Theatre Company ще отпусне 9 милиона долара за финансиране на латино театрални програми в цялата страна

Latino Theatre Company, основана в Лос Анджелис театрална група, ще разпредели 9 милиона $ безплатни средства за повече от 50 латино театрални стратегии в Съединени американски щати и Пуерто Рико.

Безвъзмездните средства ще бъдат отпуснати посредством Националната латиноамериканска театрална самодейност, нова стратегия, основана за повишение на профила на латино театрите и „ поддържане на артистични гласове в следпандемичен пейзаж “, сподели компанията в понеделник в известие за вести.

„ Националната латиноамериканска театрална самодейност е първият път, когато национални и локални фондации се събраха, с цел да се оправят с провокациите и опциите, пред които е изправен секторът на латиноамериканския спектакъл “, сподели Олга Гарай-Инглиш, съдиректор на самодейността. „ Надяваме се, че това е дълготрайна инвестиция в ярка и сериозна част от театралната екосистема на Съединените щати. “

Teatro Breve, спектакъл в Сан Хуан, Пуерто Рико, беше измежду определените да получат годишна дотация от $75 000 за три години.

Изпълнителният шеф на театъра, Наима Родригес, сподели, че се надява финансирането да помогне за разширение на въздействието на пуерториканския спектакъл в Съединени американски щати.

„ Искам да употребявам парите, с цел да покрия пътните разноски на актьорите и продуцентския екип, с цел да можем да пренесем работата им в Съединени американски щати и да се свържем с пуерториканската диаспора “, сподели тя. „ Искам да влагам в нови планове за тях, с цел да можем да имаме повече стратегии в Сан Хуан. “

Художественият шеф на Latino Theatre Company Хосе Луис Валенсуела сподели: „ Това трансформира живота на доста от фирмите, тъй като това са тригодишни дотации. “

Компанията сподели, че е получила 5 милиона $ от фондация Mellon, с цел да управлява самодейността. Останалите средства са дарени от Фондация Форд, Фондация на братя Рокфелер, Фондация Джойс, Фондация на общността на Калифорния и неизвестен донор, съгласно известието.

Латино театралната стратегия се основава на триумфа на самодейността „ Черното семе “ на Фондация Мелън, която дава безплатни средства на театрални стратегии, притежавани от чернокожи, съгласно Garay-English.

„ Както при The Black Seed, това е първият път, когато огромни донори редовно се оправят с многогодишното незадоволително финансиране и незадоволителна капитализация на латиноамериканските театрални компании “, сподели Garay-English в известието.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР