Лас Вегас - градът на греха, е на път да

...
Лас Вегас - градът на греха, е на път да
Коментари Харесай

Строят първия в света умен град за 7.5 млрд. долара в Лас Вегас

Лас Вегас - градът на прегрешението, е на път да стане малко по-интелигентен и по-зелен. Хазарният център ще се снабди с новаторски план – първият интелигентен мини-град в света, оповестява Business Insider. Носещ името Bleutech Park, планът е на стойност 7,5 милиарда $, като се чака построяването му да стартира от декември тази година и да отнеме почти шест години до цялостното му осъществяване.

Финансиран от Bleutech Park Properties, мини-градът ще разчита напълно на възобновими енергийни източници, което значи, че ще бъде изцяло самостоятелен от електропресносната мрежа. Той ще включва здания, направени със особено подбрани материали, с цел да "дишат " и "генерират сила ": фасадите ще употребяват фотоволтаично стъкло, което ще преобразува светлината в електричество, а подовите настилки ще капитализират силата, създавана от хората за неща, като отопление и изстудяване.

Авангардните структури ще бъдат уравновесени от мрежа от „ супердървета “, които дават обещание да понижат потреблението на вода с 95%, както и да подобрят биоразнообразието. Компанията разказва Bleutech Park като „ нов високотехнологичен биом “ в пустинната котловина, който има за цел да промени бъдещето на дизайна с „ невероятни технологии “.

Bleutech има за цел да прокара нововъведения и по време на построяването на самия град. Дронове ще работят на мъчно налични места, а строителните служащи ще бъдат екипирани със специфични технологии. Междувременно роботизирани и биометрични системи ще дават отговор за сигурността. "Bleutech има вяра в развиването на цифровизацията и роботиката в строителството, защото това ще усили продуктивността и успеваемостта. Технологията ще усили сигурността на работното място, изключително при покачване на тежки неща и при дейностите, изискващи повтарящите се придвижвания ", съобщи изпълнителният шеф на Bleutech Бертран Дано.

Проектът ще отвори нови 25 хиляди работни места.

В допълнение към първокласните жилища, офисите, комерсиалните пространства, хотелите и местата за занимания, мини-градът ще включва и жилища за хората, които обслужват новаторското място (медицински сестри, учители, пожарникари, служители на реда и др.).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР