Ларс Фруергаард Йоргенсен, главен изпълнителен директор на Ozempic и производителя

...
Ларс Фруергаард Йоргенсен, главен изпълнителен директор на Ozempic и производителя
Коментари Харесай

Изпълнителните директори на хранителните компании са толкова уплашени от Ozempic, че се обаждат на Novo Nordisk за съвет

Ларс Фруергаард Йоргенсен, основен изпълнителен шеф на Ozempic и производителя на Wegovy Novo Nordisk, споделя, че основните изпълнителни шефове на хранителни компании му се обаждат за съвет по отношение на медикаментите за диабет и намаляване.

" Няколко изпълнителни шефове от, да речем, хранителни компании ми се обадиха ", споделя Йоргенсен пред Bloomberg. " Те се опасяват от това. " Той не разкрива имената на компаниите.

Ozempic и Wegovy са част от нов клас медикаменти, известни като GLP-1, които потискат апетита на потребителя. Търсенето на сходни медикаменти внезапно набъбна през последната година.
 Как Novo Nordisk се трансформира в компания на годината и най-ценната в Европа сега
Как Novo Nordisk се трансформира в компания на годината и най-ценната в Европа сега

Пазарна капитализация от към 445 милиарда $, оказа помощ на компанията да изпреварвари стилния колос LVMH

Novo Nordisk заяви предходната седмица, че продажбите му през 2023 година са скочили с 31% до 232.3 милиарда датски крони (33.8 милиарда долара) в съпоставяне със 177 милиарда датски крони (25 милиарда долара) през 2022 година Bloomberg Intelligence предвижда пазара за тези нови медикаменти за намаляване, което включва също Zepbound на Eli Lilly може да доближи 80 милиарда $ до 2030 година

Анализатори от Wall Street и други бизнес водачи към този момент преглеждат какво значи това за други промишлености. Проучване на Morgan Stanley открива, че 77% от пациентите оповестяват, че посещават заведения за хранене за бързо хранене по-рядко.

Изпълнителният шеф на Walmart в Съединени американски щати Джон Фърнър споделя, че компанията към този момент вижда промени в държанието на потребителите от медикаментите. Той споделя пред Bloomberg през октомври, че спрямо общото население потребителите купуват по-малко неща.

От друга страна, ръководителите на Chipotle се надяват, че потребителите на тези медикаменти ще бъдат привлечени от техните по-здравословни " потребни " оферти.

Novo Nordisk се бори да се оправи с възходящото търсене на Wegovy

Novo Nordisk разгласи в понеделник, че е закупил три уреди от компанията за произвеждане на медикаменти Catalent за 11 милиарда $ в опит да се оправи с дефицита на Wegovy. Като част от договорката най-големият акционер на компанията Novo Holdings се съгласи да придобие Catalent.

Novo Nordisk съобщи в изказване, че придобиването ще усили индустриалния потенциал на компанията от 2026 година и нататък.

От май 2023 година Novo Nordisk лимитира началните дози Wegovy, с цел да подсигурява, че има задоволително количество за пациенти, които към този момент одобряват лекарството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР