Лариса Илиева има удоволствието да Ви покани на своята авторска

...
Лариса Илиева има удоволствието да Ви покани на своята авторска
Коментари Харесай

Лариса Илиева представя своята авторска изложба Другаде в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

Лариса Илиева има удоволствието да Ви предложения на своята авторска галерия „ Другаде “, която ще бъде открита във Vivacom Art Hall Oborishte 5 на 25.04.2023 година от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията. Експозицията ще показа на фенове и колекционери към 30 живописни платна, част от тях особено основани за изложбата, и подбрани към тях творби от предходни интервали, не познати на публиката в София до в този момент.
Ето какво споделя Лaриса Илиева за творбите от изложбата:
Заглавието на изложбата “Другаде “ загатва за моя вътрешен свят, в който се намирам живописвайки, където моето “аз ” намира себе си и се пресича с битието върху основаното от мен образно поле. В него царува хаосът, който благодарение на въображението ще роди един различен, фиктивен свят. Това е и моето леговище измежду ярките цветове, фриволните жестове на четката и опълчването им с черните линиии, споделя тя. Избира абстракцията, като самопровокация и освобождение на цветовете и формите от класическото им усещане, само че на моменти изпитва потребността да внеся човешко наличие уравновесяващо магмата от тонове. Тогава употребява разнообразни цитати от историята на изкуството, древен облици, мемоари или препратки от сегашното. Такава картини, които са част от „ Другаде “: “Адам и Ева “, “Съвременна Мадона ”, “Сън в лятна нощ ”, “ Завръщане в Живерни ”, “Източен портрет ”, в които се отразяват вълненията от проблемите на днешния ден и желанието за усамотение, обръщайки взор обратно.
Техниката й е повлияна от класическата европейска живопис, само че се усеща и въздействие от Сецесиона и японската гравюра, които се преплитат с потреблението на модерни материали като цветните маркери. Обича да комбинира интензивни цветове с графични ритми изпълнени с черен китайски туш и да прибавя разнообразни щтрихи и текстури върху платното. Така се получава пачуърк от повърхности с благосъстояние на вибриране и светлинни отражения.
Лариса Илиева е художничка на свободна процедура, която живее и работи в Париж, Франция. През 1996 година приключва Факултета по изобразителни изкуства към Университета “Св. Св. Кирил и Методий ” във В. Търново, със компетентност живопис в класа на проф. Н. Русчуклиев. След 2009 година Лариса разделя креативната си работа и живот сред Париж (Франция) и България. Авторката има повече от 20 независими изложения в България, Франция, Люксембург, Съединени американски щати и взе участие в голям брой интернационалните групови изложения. От 2012 година взе участие в артистичен тандем със брачна половинка си - художника Николай Панайотов и до момента имат осъществени 7 взаимни изложения в България, Франция и Съединени американски щати. През 2008 година те основават “Бялото учебно заведение ”, център за модерно изкуство в с. Стоките, Севлиевско, където творят и провеждат част от своите артистични прояви.
Интересът към природата, нейната неопределеност и хубост също са налице още в ранното творчество на авторката. Тази тематика още веднъж е застъпена в картини като “Непознат свят ”, “ Слънчева алея, “ Тих следобяд в Трианон ”, разкривайки любовта й към растенията, а също и за въздействието й от импресионизма и  постимпресионизма, и от художници като Дейвид Хокни, Фрида Кало и Джорджия О’Кийф.
Идеята за слънцето като знак на живота участва в серия от платна с наименования: “Слънце в дъжда ”, “ Изгряващо слънце ”, “Светлина в градината ”, които с интензивният си нюанс, основават празненство на несъвършените форми. Сурови и изпълнени с живот те като че ли разкриват фантазията й за ново преродено пространство, в което основно място заема флората и фауната.
Изложбата може да бъде прегледана в интервала 25 април до 5 май 2023 година в Салонната зала на Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 с вход свободен.
Следете ни и във и на vivacomoborishte5.com, където може да откриете настояща информация.

 Визуализация на изображенията

 Визуализация на изображенията

 Визуализация на изображенията
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР