Лансираната от вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова идея

...
Лансираната от вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова идея
Коментари Харесай

Разнобой в коалицията – и в ПП не харесват идеята на Нинова за форсмажор

Лансираната от вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова концепция за оповестяване на форсмажор по всички междуфирмени контракти поради с войната в Украйна не се хареса на Политическа партия и Демократична България.

Според Александър Ракшиев от Политическа партия това не е най-хубавото решение за обстановката.
„Все още няма нищо публично, с цел да дадем публична позиция на партията. Не мисля, че е отделено задоволително време да се реши от всички страни. Това е едно решение, за което би трябвало да се отдели време “, разяснява той.

Лидерът на Демократична България Христо Иванов призна, че сходна мярка не е била обсъждана, а съгласно него е и прекомерно радикална.

„Очевидно има проблем в изплащането на компаниите, само че в Министерството на финансите се създават ограничения в това отношение. От тази позиция такава радикална мярка, която нито е разисквана, нито ние намираме за обоснована. Не я намираме за нещо подходящо на този стадий и й се противопоставяме“, уточни той.

Иванов счита, че има други принадлежности, които не основават толкоз стрес.
„Обявяването на такива радикални ограничения, без разискване, без доста деликатна оценка, основава чувство за напрежение“, призна той.

От „Възраждане“ също се опълчиха на концепцията на Нинова.

„Държавата ни е във форсмажор към този момент 32 години. Смятаме, че това предложение е нещо обезверено и няма да помогне на икономиката“, отсече водачът на партията Костадин Костадинов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР