Ландо Норис бе единственият пилот извън тези на Ред Бул,

...
Ландо Норис бе единственият пилот извън тези на Ред Бул,
Коментари Харесай

Норис се е надявал на повече подиуми през 2022 година

Ландо Норис бе единственият водач отвън тези на Ред Бул, Ферари и Мерцедес, който съумя да се качи на подиума в хода на сезон 2022 във Формула 1. Британският водач стори това в Гран При на Емилия-Романя на пистата „ Имола “, където за втора поредна година той финишира трети.

След края на акцията Норис съобщи, че макар като цяла тежката за Макларън година, той е очаквал повече призови класирания. Британецът приключи сезона като „ най-хубав от останалите “, заемайки седмото място в генералното класиране с актив от 122 точки. Макларън обаче не съумя да се пребори с Алпин за четвъртата позиция в конструкторския шампионат, главно поради слабото показване на Дениъл Рикардо.
 В Макларън не упрекват Рикардо за загубата от Алпин В Макларън не упрекват Рикардо за загубата от Алпин
„ Подиумът постоянно е нещо особено. Той значи нещо за мен, значи нещо за тима. Но един подиум е непълен. Като имаме единствено един е все едно, че сме изкарали шанс. Искаш да имаш чувството, че си заслужил подиума. В случая ние нямахме нужната скорост, с цел да сме там. Бяхме по-напред, в сравнение с трябваше. Но несъмнено за мен един подиум беше незадоволително. Не свършихме задоволително добра работа като тим “, съобщи Норис пред motorsport.com.

Той също по този начин разяснява и цялостното показване на себе си и тима през сезона и съобщи, че пилотският му жанр не е бил напълно подобаващ за условията на MCL36.

„ Беше мъчно. Имахме доста възходи и падения. Имахме уикенди като Абу Даби, където бяхме бързи, само че и такива като Бразилия, където не бяхме толкоз конкурентни. В рамките на две седмици имахме едно от най-слабите си представяния и едно от най-силните. Има още какво да научим, само че още следващата година би трябвало да създадем стъпка напред. Всички дават всичко от себе си това да се случи, само че единствено времето ще покаже какви ще са резултатите “, сподели Норис.
 Зак Браун подсигурява, че Макларън ще се бори за победи и трофеи в близко бъдеще Зак Браун подсигурява, че Макларън ще се бори за победи и трофеи в близко бъдеще
Догодина негов съотборник ще бъде младият австралиец Оскар Пиастри, за който сезон 2023 ще бъде дебютна акция във Формула 1. Двамата ще образуват и най-младия пилотски тандем на стартората решетка, като тяхната междинна възраст ще бъде 22.6 години на старта на акцията.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР