Lancia представя нова електрическа концепция, която прилича на модерен Stratos.

...
Lancia представя нова електрическа концепция, която прилича на модерен Stratos.
Коментари Харесай

Нов Стратос? Поспри, сърце!

Lancia показва нова електрическа идея, която наподобява на съвременен Stratos. Феновете на старите коли ще се радват да чуят, че Lancia се завръща. Те също по този начин ще бъдат разочаровани да схванат, че завръщането е електрическо.

Италианският авто производител Lancia, благосъстоятелност на Stellantis, насочи първи взор към идната си идея, която ще бъде показана на 15 април и която се чака да пресъздава нов електрически модел за 2024 г. 

Въпреки че е разкрито толкоз малко от концепцията, наподобява, че емблематичният Stratos ще бъде обект на първия електромобил на марката.

А може би даже и епичният 037, в случай че концепцията черпи ентусиазъм от рали версията и нейните заоблени задни елементи (шосейният автомобил имаше правоъгълни стопове). Не е ли това вълнуваща концепция?

Lancia не е дала съвсем никаква информация със известието, като просто е показала, че концепцията ще бъде разкрита на конференцията Emozione Pu+Ra и че по същото време ще бъде разискван манифестът на марката на автомобилния производител за идващите 10 години.

Преди да се разстроите, че Lancia ще се занимава с електричество, вземете поради обстоятелството, че сега тя продава единствено един автомобил – скучния Ypsilon – и то единствено в Италия. 

Ако желаете да разберете какъв брой блудкав е този автомобил, той е основан на платформата на Fiat 500 и даже не разполага с готиното електрическо задвижване на идния 500e.

Тийзърът разкрива част от задната част, като демонстрира кръгла задна светлина, спойлер на багажника и клиновиден дифузьор. Надписът LANCIA се вижда и в отрицателното пространство сред задните светлини. 

Ако това не е Stratos за новите времена, ще бъдем шокирани, споделят от carbuzz. Колкото по-дълго го гледаме, толкоз повече се убеждаваме в това. 037 не беше толкоз заоблен откъм гърба.

Като се има поради актуалното продуктово предложение на Lancia, може би ще наподобява по-разумно производителят да възроди нещо по-практично, като хечбека Delta. Но Lancia е фамозна марка с богата история. 

Направените “намеци ” за бъдещите насоки за дизайна на Lancia демонстрират, че компанията желае да бъде възприемана като сериозна премиум марка. Един нов състезателен автомобил или суперавтомобил може да помогне за постигането на тази цел, до момента в който електрическият хечбек ще изкопае още по-дълбоко гроба на скромния пестелив автомобил.

Това не значи, че Lancia не би трябвало да покрие съществени сегменти, и тя ще го направи. Автомобилният производител работи върху напълно електрически Ypsilon, а вторият му артикул, който ще се появи през 2026 година, евентуално ще бъде кросоувър. 

Големите продажби ще оказват помощ да се оправдае по-нататъшното битие на Lancia в очите на Stellantis и да се заплати за по-вълнуващи коли надолу по веригата, само че за марка, която всъщност се възражда в границите на по този начин наречената тактика „ Ренесанс “, една непрактична, главозамайваща скоростна машина с шеметна осанка е тъкмо това, което е належащо, с цел да сложи компанията в груповото схващане.

И в случай че Stratos в никакъв случай не ви е допадал, тъй като не сте могли да се поберете, не сте могли да се справите със мощно изместената позиция на лидера или просто сте предпочитали Delta, не се тормозете повече. 

От carbuzz залагат паница с макарони, че новият Stratos ще бъде по-голям и по-удобен от оригинала, а табелката Delta ще се завърне през 2028 година, въпреки и евентуално единствено за интернационалните пазари. Но човек в никакъв случай не знае.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР