Лампедуза, най-южната точка на Италия, е залята с мигранти от

...
Лампедуза, най-южната точка на Италия, е залята с мигранти от
Коментари Харесай

Кметът на Лампедуза заплаша с извънредно положение заради мигрантите

Лампедуза, най-южната точка на Италия, е залята с мигранти от Северна Африка, оплака се през днешния ден кметът на дребния средиземноморски остров Тото Мартело, осведоми ДПА.

Ситуацията стана неуправляема. Ако държавното управление не разгласи изключително състояние, ще го направя аз, сподели Мартело, представен от италианската организация АНСА.
АНСА посочи, че има 1027 мигранти на острова с повърхност 20 квадратни километра, в това число 203, които са пристигнали тази нощ със седем лодки. Смята се, че множеството са от Тунис.

Около 50 от новопристигналите са настанени в палатки на пристанището, защото няма други благоприятни условия за настаняване.

Лампедуза има център за мигранти, само че с потенциал единствено 95 души.

Заради обстановката с мигрантите островът бе посетен тази седмица от министъра на вътрешните работи Лучана Ламорджезе и опозиционния водач Матео Салвини от извънредно дясната " Лига ".

Броят на идващите мигранти в Италия по море набъбна внезапно през последните седмици. В интервала 1-24 юли са пристигнали 4384 души по отношение на към 1000 през юли 2019 и близо 2000 през юли 2018 година. Бройката им обаче е относително дребна по отношение на пика от интервала 2014 година - средата на 2017 година, когато на италианския бряг дойдоха над 600 000 души.

От началото на година Италия е записала 11 334 пристигнали по море мигранти, съвсем колкото през цялата 2019 година. През 2018 по море са пристигнали 23 370 мигранти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР