Лалетата са цветя, които се приемат за символ на пролетта.

...
Лалетата са цветя, които се приемат за символ на пролетта.
Коментари Харесай

Интересни трикове, с които да удължим живота на лалетата

Лалетата са цветя, които се одобряват за знак на пролетта. Поради тази причина, множеството от нас избират да ги употребяват като украса в естествения им тип – дали в двора, или във ваза на кухненската маса, лалетата са извънредно красиви, ароматни и стилни цветя.

С настъпването на пролетта те доста постоянно се употребяват и за изработката на красиви букети, които да подарим на обичан човек за специфичен мотив или просто ей по този начин. Лалетата са желани, тъй като се отглеждат доста елементарно и по едно и също време с това имат доста богата цветова гама.

Когато са в градината, лалетата несъмнено устоят много повече. Но с цел да увеличим тяхната продължителност откакто сме ги отрязали и сме ги поставили във ваза е належащо да знаем някои тънкости. Ето кои са стъпките, които ще ни оказват помощ да удължим живота на лалетата:

За да избегнем отпущането и огъването на лалетата във вазата е належащо да подрязваме постоянно дръжките им. Трябва да го вършим диагонално, с цел да осигурим допустимо най-голяма повърхност за напояване, а самата вода ще ги поддържа свежи, живи и изправени за по-дълго време даже и когато са поставени във ваза.

Ако се чудите за какво лалетата не престават да порастват и във вода, това е по този начин, тъй като те също като слънчогледитесе въздействат от слънчевата светлина и се обръщат към нея. Поради тази причина е добре да ги сложим на място, на което постоянно ще бъдат огрявани от слънцето, с цел да могат да живеят доста по-дълго.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР