Лалетата и биткойните са били свързвани с финансови балони навремето,

...
Лалетата и биткойните са били свързвани с финансови балони навремето,
Коментари Харесай

Как криптодобивът служи за отглеждането на лалета в Нидерландия

Лалетата и биткойните са били свързвани с финансови балони преди време, само че в гигантска оранжерия покрай Амстердам нидерландците се пробват да ги накарат да работят дружно. Инженерът Берт де Грот инспектира шестте криптомини за рандеман на биткойни, до момента в който те работят и добиват криптовалута. Така машините изпълват въздуха с шумно жужене дружно с прилив на топлота. Тази топлота в този момент загрява оранжерията, където порастват редици лалета, намалявайки зависимостта на фермерите от природен газ, чиято цена скочи след нахлуването на Русия в Украйна, предава AFP.

Сървърите от своя страна се зареждат от слънчева сила от покрива, намалявайки нормално големите разноски за електрическа енергия за рандеман на криптовалути и намалявайки въздействието върху околната среда.

Междувременно както фермерите, по този начин и компанията на де Гроот, Bitcoin Brabant, печелят крипто, което към момента притегля вложители макар скорошния срив на пазара.

Смятаме, че с този метод на отопление на нашата оранжерия, само че също по този начин и с добива на биткойни, сме в печеливша обстановка “, сподели 37-годишната фермерка на цветя Даниел Конинг пред AFP.

Любовта на Нидерландия към лалетата провокира първия срив на фондовия пазар през 17. век, когато спекулациите с цените на луковиците доведоха до краткотраен скок на цените. Сега Нидерландия е най-големият производител на лалета в света и вторият по величина експортьор на селскостопански артикули като цяло след Съединените щати, като огромна част от тях се отглеждат в оранжерии.
Подобряване на околната среда
Нидерландия е наясно с резултата на селскостопанската промишленост върху изменението на климата, до момента в който фермерите се борят с високите цени на силата. Междувременно добивът на криптовалута изисква големи количества електрическа енергия за зареждане на компютри, което води до влияние върху околната среда на фона на световните старания за справяне с изменението на климата.

Тази интервенция в действителност е въглеродно-отрицателна, както и всички интервенции, които главно построявам “, споделя Берт де Грот. „ Ние в действителност подобряваме околната среда. “

Сега в тяхната оранжерията край Амстердам има шест сървъра, чието тъкмо местонахождение Конинг изиска да резервира в загадка, с цел да избегне риск от кражба на машините за 15 000 евро.

Компанията на Конинг има половината от тях и резервира създадените от тях биткойни, до момента в който на Де Гроот е разрешено да държи три от сървърите си там.

С разлика от 20 градуса по Целзий сред въздуха, който влиза в машината и излиза от нея, това обезпечава топлината, нужна за развъждане на лалетата и за изсушаване на луковиците.

Най-важното нещо, което получаваме от това, е, че спестяваме природен газ “, споделя Конинг. „ Второ, ние печелим биткойни. “

Огромните разноски за сила накараха някои нидерландски аграрни компании, които постоянно разчитат на оранжерии, да лимитират активността си тази година, до момента в който други даже банкрутираха.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинлалета биткойн рандеман на биткойн цена на биткойн оранжерии Нидерландия Амстердам криптодобив ПоследниНай-четениЛюбопитно 28 Как криптодобивът служи за развъждането на лалета в Нидерландия Списанието 196 Инфраструктурата е гръбнакът на стопанската система Политика 1596 Русия усилва оптимално производството на мощни оръжия Пазар на труда 4520 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Бюджет и финанси 5954 „ Напълно безумно “: Бизнесът жигосах повдигането на МРЗ и оптималния предел Компании 5870 Гугъл слива екипите на Maps и Waze Политика 5714 Съветът на Европейски Съюз остави България и Румъния отвън Шенген Компании 5654 Пощенска банка придобива БНП Париба Лични Финанси Всички новиниОще от ЛюбопитноВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР