Lakhta center в Санкт Петербург е най-хубавият небостъргач за 2019

...
Lakhta center в Санкт Петербург е най-хубавият небостъргач за 2019
Коментари Харесай

Най-хубавите небостъргачи

Lakhta center в Санкт Петербург е най-хубавият небостъргач за 2019 година, съгласно класацията на Emporis. За пръв път от основаването на премиите преди 20 години Русия е преди всичко. В постройката се обитава основният офис на газовия колос „ Газпром “.

Най-силно усещане на журито е направила нетипичната форма на постройката, която се състои от 5 „ крила “, завъртени съвсем на 90 градуса, което основава чувство за придвижване. Небостъргачът също по този начин събра точки и в частта екология и потребление на енергийно ефикасни технологии. Тъй като това е най-северно разположения небостъргач в света, той е зависим на рискови температурни амплитуди. За да се избегне загубата на топлинна сила постройката е с двойни стени и инфраструктурни излъчватели, които връщат топлината назад в постройката.
 Най-хубавите небостъргачи (СНИМКИ)

Второто място е небостъргача Leeza SOHO в Пекин. Уникалната офис постройка е един от последните планове на неповторимата архитектка Заха Хадид, която уважава през 2016 година Най-поразителната част за журито е атриума, който минава по цялата височина на постройката от покрива до партерния етаж. Това е най-високият атриум в света – 194 метра. Друго, с което се отличава планът, е плътното остъкляване, което дава естествена светлина във всички пространства на постройката и придава извънреден тип, както на постройката, по този начин и на региона към небостъргача.
 Най-хубавите небостъргачи (СНИМКИ)

Трети в класацията е 35 Hudson Yards в Ню Йорк. Това е най-високата жилищна постройка на компанията Hudson Yard. Целта на небостъргача е да промени визията на цялостен западен Манхатън. 72-етажният колос е привлякъл вниманието на журито съчетавайки в себе си ексцентрични строителни материали. Фасадата е направена от баварски варовик и стъкло.
 Най-хубавите небостъргачи (СНИМКИ)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР