Лъже ли Ивайло Мирчев или да?“ Това попита във Facebook

...
Лъже ли Ивайло Мирчев или да?“ Това попита във Facebook
Коментари Харесай

Бившият военен министър обвини Ивайло Мирчев в лъжа за изтребителите F-16

„ Лъже ли Ивайло Мирчев или да? “

Това попита във Фейсбук някогашният длъжностен министър на защитата Димитър Стоянов . Повод за реакцията му стана коментарът на депутата от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, който по-рано през днешния ден съобщи, че. 

Според Димитър Стоянов тази информация не дава отговор на истината , защото самият той е приказвал с нидерландския си сътрудник, който в прав текст му е декларирал, че страната му няма да даде самолети на България . Публикуваме цялостния му коментар без редакторска интервенция:

„ Лъже ли Ивайло Мирчев или да?

Днес, още веднъж четем следващите неистини на Ивайло Мирчев. Толкова настойчиво продължава да лъже, че чак аз стартирам да се колебая в дейностите си.
Каква е истината:
1. Водил съм персонални диалози с министъра на защитата на Нидерландия Kajsa Ollongren (два пъти) за опцията България да получи техните самолети F-16. Отговорът беше безапелационен, че Нидерландия няма да даде самолетите си на България, само че има подготвеност да окаже помощ в образованието на наши водачи. Имаше среща на посланика на България в Нидерландия господин Димитров със съветника по сигурност на Марк Рюте. Проведе се среща в Министерството на защитата с посланика на Нидерландия господин Симон ван дер Бург, в България. Тема на диалозите е единствено една: самолетите F-16MLU. За специфичните нидерландски източници на „ специалиста “ Мирчев няма смисъл да разясня. И няма смисъл да се опровергават неофициални източници, още по-малко несъстоятелни мирчевизми, прочетени в някакъв нефелен уебсайт!

2. Да, Украйна три пъти е поискала да дарим нашите самолети МиГ-29 – март 2022 година, септември 2022 година и през февруари 2023 година Въпросът тук е за какво господин Мирчев и неговото държавно управление не подари самолетите МиГ-29 през март 2022г.? Дали вестник „ 24 часа “ ще му зададат този въпрос? Тогавашният министър на защитата господин Заков е дал отговор на украинското искане, че самолетите са нужни за защита на българското небе. Какво се е проемнило от март 2022 до февруари 2023 година във връзка с заканите та да бъдат дарени самолетите ни? Дали трябваше като министър на защитата да оставя България без защита? Отговорът е явен за специалистите по национална сигурност, само че не и за Мирчев.

3. Колко самолета МиГ-29 летят и с какъв запас са е класифицирана информация и би следвало законотворецът Мирчев да го знае. Във всеки случай не е 60 дни като интимната връзка. Лично аз се колебая Мирчев да знае какъв брой и какви запаси има МиГ-29, само че сред разнасянето на кафетата на летище Добрич най-вероятно е чул, само че несъмнено не схванал, какво е това запас. Дали знае какво е употреба по техническо положение? И да, приказваме за самолети, а не за гумени лодки на Росенец. Нищо не знае.

4. Ако Мирчев толкоз доста искаше българските летци да летят за какво тяхното държавно управление през 2022 година не направи нищо с цел да обезпечат повече изправна техника? Бездействието е еднакво на безнаказаност Мирчев. Защо Мирчев не попита съдружния си сътрудник какво завеща в завещание във връзка с изтребителната ни авиация? А да, те са в некоалиция, а във връзка!

5. За бленуваните от Мирчев 200 млн. Щатски долар, които са в реалност до 200 млн. Щатски долар, и са под изискване – в случай че някой отвън България реши. За това България тряваше да се лиши от качества за които нито Мирчев нито някой различен дава отговор. Същият специалист може да попита и държавното управление на К Петков и държавното управление на Денков за какво не са взели или не вземат тези до 200 млн. Щатски долар в случай че някой ни ги даде? Най-вероятно поради „ путинофилско “поведение? Не Мирчев, поради отговорността към страната ни. С милиони долари, па били те и 200, разхвърлени на полето, няма да имаме качества, а ще чакаме 3-4-5 години за нещо и то в случай че решат да ни го продадат.

6. Кой/кои са рискови за страната ни? Такива като Мирчев, деца на номенклатурата, които са повярвали, несъмнено без съображение, в експертните си знания. В реалност те експертиза не имат. Некомпетентността убива България и прогонва децата ни. Тези политици не обслужват ползите на България, а са подвластни от други фактори. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР