Лъжата трябва да се изобличава. Министерски съвет взе едно решение,

...
Лъжата трябва да се изобличава. Министерски съвет взе едно решение,
Коментари Харесай

Карадайъ към Асен Василев: Лъжата за „Магнитски“ трябва да се изобличава. Съдът обяви българските списъци за незаконни

Лъжата би трябвало да се изобличава.

Министерски съвет взе едно решение, въз основа на което се сътвориха черни описи и през днешния ден съдът ги афишира за противозаконни. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание, репликирайки вицепремиера Асен Василев. В отговор на въпрос от Има Такъв Народ Василев разгласи, че държавното управление приготвя специфичен законопроект за национално приложение на всички наказания, които се постановат от трети страни отвън Европейски Съюз против български жители, в това число и по закона „Магнитски“, като прикани Народното събрание да го одобри.

Лъжата би трябвало да се изобличава когато и да е и изключително, когато министър-председателят и заместител министър ръководителят нарушават Конституцията и законите на страната и излизат да лъжат от тази естрада, възмути се Мустафа Карадайъ.

Няма интернационален лист! Има една административна глоба по закон, който работи в територията на Съединени американски щати, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Преди малко господин Василев сподели, че нямало закон, който да ползват и в този момент вършат проектозакон, с цел да се ползват непознати наказания. Това е удостоверение, че при неналичието на закон вие сте нарушили законите на страната, безапелационен бе Мустафа Карадайъ, разяснявайки българския черен лист.

Г-н ръководител, приканвам Ви да не допускате от тази естрада да се насочат апели за нарушение на Конституцията и законите на страната. Това чухме доскоро от заместител министър ръководителя Асен Василев, прикани водачът на Движение за права и свободи.

В предходното Народно събрание бях задал въпрос на служебния министър-председател на какво съображение е взето Решение № 441, въз основа на което се сътвориха едни черни описи, които през днешния ден съдът ги афишира като противозаконни, напомни Мустафа Карадайъ. И съобщи: „Заместник министър ръководителят тук, от тази естрада, съобщи, без да прави усещане, на който и да е от народните представители, в нарушаване на Конституцията на Република България, че законите не са се спазвали, че имало някаква целенасоченост. Аз разбирам, че има и нов морал в тези хора, нова правдивост, само че този нов морал и тази нова правдивост не се основават на Конституцията и законите на страната. Тези хора нарушават и през днешния ден от тази естрада клетвата, която са положили. Явно тази група хора са в съюз за нарушение на Конституцията и законите на страната“.

Г-н ръководител, ще Ви помоля да извършите забележка на такива хора. Да ги прекъсвате и да им отнемете думата, тъй като никой не може да приканва да се нарушават Конституцията и законите на страната, в това число това да е господин Кирил Петков и Асен Василев, прикани още
Мустафа Карадайъ.

По искане на Движение за права и свободи бе дадена 15-минутна отмора, с цел да все вземе от деловодството на Народното събрание стенограмата с точния отговор на служебния министър-председател Стефан Янев.

„В отговор на мой въпрос от 9 август – на какво съображение са подхванати дейности по отношение на наложените от Съединени американски щати наказания на български жители и е взето решение № 441 от 4 юни 2021 година, служебният министър-председател Стефан Янев декларира: Приложима национална нормативна уредба не е налице. Няма!“ – прочете стенограмата Мустафа Карадайъ след почивката на Народно събрание.

Тоест – в нарушаване на Конституцията и законите на страната е взето това решение. И тъкмо по тази причина през днешния ден виждаме решенията на съда, с които се анулират противозаконните дейности на тези хора тук, разяснява Карадайъ.

Призивите да се ползва някаква друга правдивост – отвън конституцията и отвън законите, на мен ми се коства, че замязва на нещо от рода на Цар-Кировата страна. Но България към момента е парламентарна република и има настояща Конституция, заключи водачът на Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР