Лъжа“ са обвиненията на бившия британски премиер Борис Джонсън, че

...
Лъжа“ са обвиненията на бившия британски премиер Борис Джонсън, че
Коментари Харесай

Кремъл обвини в лъжа Борис Джонсън за твърденията, че Путин го е заплашвал с ракета

„ Лъжа “ са обвиняванията на някогашния английски министър председател Борис Джонсън, че съветският президент Владимир Путин персонално го е заплашил с ракетна офанзива, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Това, което сподели господин Джонсън, не е правилно. По-точно това е неистина. Нещо повече, това е или съзнателна неистина – тогава би трябвало да попитате господин Джонсън с каква цел е избрал тази версия на събитията, или е неволна и в действителност той не е схванал защо му приказва президентът Путин. Знам какво е било обсъждано по време на този диалог... Не е имало никакви ракетни закани “, съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според Джонсън опасността е отправена 24 февруари – преди съветските сили да влязат в Украйна.

„ В един миг той ме заплаши и сподели: „ Борис, не желая да те нараня, само че с ракета ще отнеме единствено минута “ или нещо сходно. Мисля, че от доста спокойния звук, който възприемаше, изглеждаше, че той просто се подиграваше с опитите ми да го накарам да договаря. Путин се е държа доста фамилиарно и не можеше да се разбере дали опасността е същинска “, твърди Джонсън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР