Лъжа е, че няма инфраструктура, с която да бъдат разтоварвани

...
Лъжа е, че няма инфраструктура, с която да бъдат разтоварвани
Коментари Харесай

Сабрутев: Оставяме стабилна държавата 1,5 млрд. в хазната, с 2 млрд. по-малко външен дълг

" Лъжа е, че няма инфраструктура, с която да бъдат разтоварвани танкерите с газ за България ". По този метод депутатът от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев отвърна на обвиняванията на някогашния енергиен министър Делян Добрев от ГЕРБ в изявление за bTV.

По-рано Добрев сподели пред малкия екран, че Политическа партия " купуват по-скъп газ през медиатори и печелят милиони дневно ".

" Оставяме страната в устойчиво положение, с 1,5 милиарда в хазната, с 2 милиарда по-малко външен дълг, с невиждана обществена политика, исторически ниска безработица, нараснали заплати на учителите, лекарите, полицията.

Овладяхме рецесиите в енергетиката. Битовите и консуматори у нас и бизнесът употребяват най-ниските цени в цяла Европа ", отвърна Сабрутев.

Петков за газовия интерконектор с Гърция: Трябва да е кадърен до края на август, ГЕРБ работиха за " Газпром ", сподели той

Според него е реалност, че без значение от саботажа на „ Газпром “ да спре доставките на природен газ към страната ни, сме съумели да намерим различни доставки.

Припомняме, че преди дни министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи, че са контрактувани 7 танкера с полутечен газ от Съединени американски щати. " Газ в България има – нито за бизнеса е спрян, нито за битовите консуматори. Имаме готови дълготрайни контракти за доставка на полутечен газ, който да стигне за потреблението на България доникъде на другата година. Годишно използваме 3,5 милиарда куб м - от тях 1,5 милиарда куб м идват от Азербайджан. Защо 10 години не могат да завършат връзката с Гърция, а построиха 3 пъти по-дългия " Турски поток ", сподели Сабрутев, който е член на Комисията по енергетика в 47-ото Народно събрание.

Относно ГЕРБ той сподели. " Държавата, с цел да отбрани съветските ползи, не защитаваше нашите, и тогава цените на „ Газпром “ бяха най-високи. ГЕРБ трябваше да създадат по този начин нужната диверсификация, тако че в случай че „ Газпром “ реши да спре доставките, да не влизаме в рецесия ", съобщи той. Изпълнителното бюро на ГЕРБ излезе с концепция да бъде разгласен търг за доставки на газ за идващите месеци. " Беше добра концепция екипът на Борисов да обезпечи диверсификация, само че той бръкна в държавната хазна и построи „ Турски поток “ с парите на данъкоплатците, с цел да има газ за Сърбия и Унгария. Сега цените на новите доставки, които уговори Кирил Петков, са под цените на „ Газпром “, съобщи Сабрутев.

Попитан по какъв начин ще работи служебното държавно управление с доставките, той отвърна: " Надявам се България да продължи проекта с ясна диверсификация. Ако служебният кабинет смени посоката, която ние сме поели – действителната диверсификация, България ще бъде под същия риск в един миг „ Газпром “ еднолично да спре доставките. Този път беше през летния сезон, а другояче ще рискуваме да останем без газ зимата, когато потреблението е високо ", сподели депутатът от Политическа партия.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР