Лагос, Нигерия – Тази седмица по време на посещението си

...
Лагос, Нигерия – Тази седмица по време на посещението си
Коментари Харесай

Блинкен се стреми да засили партньорствата в сигурността на Западна Африка след неуспехи

Лагос, Нигерия – Тази седмица по време на визитата си в столицата на Кот д'Ивоар Абиджан държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен даде обещание 45 милиона $ за подсилване на крайбрежието Сигурност в Западна Африка, разширение на финансирането на настояща стратегия в района до 300 милиона $.

Блинкен, който също похвали ограниченията за битка с бунтовниците на армията на Кот д'Ивоар за отбиване на въоръжени групи, макар че е вклинен сред Мали и Буркина Фасо, горещи точки на принуждение в Сахел, по-късно излетя за Абуджа.

Там той се срещна с Бола Тинубу, президент на Нигерия и ръководител на Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS), като част от обиколка на четири страни, включваща също Ангола и Кабо Верде.

В същото време Линда Томас-Грийнфийлд, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, също е на обособена обиколка: откакто участва на встъпването в служба на новия президент на Либерия Джоузеф Боакай, тя също посещава Гвинея Бисау и Сиера Л...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР