Лагерът на Макрон вече готви следващото разпускане на парламента“, обяви

...
Лагерът на Макрон вече готви следващото разпускане на парламента“, обяви
Коментари Харесай

„Льо Фигаро“: Лагерът на Макрон вече готви следващото разпускане на парламента

„ Лагерът на Макрон към този момент готви идващото разформироване на Народното събрание “, разгласи авторитетният парижки ежедневник „ Льо Фигаро “. Според изданието президентът желае избори до дупка „ а ла бюлгар “, с цел да не разреши на водача на партията Национален общ брой и възможен предстоящ министър председател Жордан Бардела да се задържи повече от година в държавния замък „ Матиньон “. В коментар вестник „ Труд “ прецизира, че съгласно френската конституция президентът може още веднъж да разпусне законодателния орган, както направи преди по-малко от месец и да насрочи нов прелиминарен избор сред юни и декември 2025 година

Целта на Еманюел Макрон съгласно представен от „ Льо Фигаро “ негов съдружник била водещият на творби в неделя първия тур и очертаващ се като краен победител извънредно десен съюз сред „ льопенисти “ и „ отлюспили “ се републиканци да не остане никога отпред на изпълнителната власт до 2027 година Защото тогава са президентските избори и едно положително и дълготрайно ръководство на „ Национален общ брой “ би отворило вратите за Елисейския замък - резиденцията на президента, за неофициалната лидерка на партията Марин Льо Пен, която през 2022 година бе победна от Макрон, само че с влиятелните 42% от гласовете за нея. А президентът, който няма право да се кандидатира за трети мандат, ще се бори с нокти и зъби след него Франция да бъде ръководена от непосредствен нему човек, може би и с цел да не бъдат разкрити някои от решенията му, за които около Сена към този момент се приказва шушукайки.

Политическите анализатори в Париж разясняват за  „ Льо Фигаро “, че президентът и неговият екип подготвяли проект за „ избори до дупка “, защото бил уверени, че десницата ще води изборния церемониал и след балотажа на 7 юли. И били склонни да имат вяра, че тя можела да получи даже безспорното болшинство от 289 депутати, което да обезпечи безпроблемно „ премиерстване “ на ръководителя на „ Национален общ брой “ - 28 годишния Джордан Бардела. Но Еманюел Макрон не криел вярата си, това да не се случи и ето за какво в неделя вечер призовал последователите на неговата центристка групировка „ Рьонесанс “ или „ Възраждане “ да гласоподават идната неделя за представителите на класиралата се към този момент на второ място левица, там където те ще си оспорват депутатското място с претендентите на „ Национален общ брой “.

Та в случай че апелът за готовност на Макрон против „ Национален общ брой “ се окаже сполучлив и извънредно десният съюз на „ льопенистите “ с хора на голистката Републиканска партия не реализира идната неделя заветното безусловно болшинство от 289 места, то президентът безспорно ще бъде задоволен. Но не изцяло, той като тогава никоя от трите огромни политически сили - „ Национален Сбор “, „ Нов национален фронт “ и „ Рьонесанс “ няма да разполага с безусловно болшинство и няма да може да сформира независимо държавно управление. Следователно ще се отиде на вид ръководещи обединения, които за Франция не са постоянно събитие, а когато се стигне до тях, са били много нестабилни.

Социологическите организации във Франция са разтворили „ огромна ножица “ по въпроса за крайния резултат от втория тур на 7 юли - отреждаха на предвождания от Марин Льо Пен и Жордан Бардела съюз сред 260 и 311 места в новия парламент. Тоест вероятността десницата да няма или да има нужното u с цел да ръководи гладко болшинство е съвсем 50 на 50.

Кандидат-премиерът Жордан Бардела изрази в малко изказване оптимизъм по въпроса за крайния резултат на 7 юли и даде обещание да бъде „ министър ръководител на всички французи, само че не и за сметка на програмата си за ръководство “. Според записаното в програмата на „ Национален общ брой “ Франция би трябвало да бъде на французите, да развива стопанската система си със лични сили, образованието и опазването на здравето u да бъдат усъвършенствани, мигрантският поток да бъде подложен под непоколебим надзор, ролята u в Европейски Съюз да продължи да бъде водеща, като тежката бюрокрацията в съюза бъде отстранена, помощта за Украйна да бъде контролирана „ вярно “ и ред още приятни за ухото неща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР