Лагер, пълен с булки на Ислямска държава и техните деца,

...
Лагер, пълен с булки на Ислямска държава и техните деца,
Коментари Харесай

10-годишно от лагера на ИДИЛ към журналист: Ще те убием, ще те заколим

Лагер, цялостен с булки на " Ислямска страна " и техните деца, се трансформира в " мини халифат ", макар гибелта на водача на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади.

Повече от 70 000 души, най-вече дами и деца, са в лагера " Ал Хол " в Североизточна Сирия.

Кюрдските бойци, които ги охраняват, към този момент ги няма поради неотдавнашното турско настъпление. Насилието зад оградите на лагера се е нараснало фрапантно, убити са няколко души. Децата, живеещи в ужасяващата среда, са надълбоко травмирани от протичащото се.

" Ще те убием, ще те заколим ". Това декларира 10-годишно момче пред обектива на публицист от Sky News, посетил лагера. По време на изявлението, момченцето цитира на арабски стих от Корана: " Бог споделя: " Обърнете се към Аллах с откровено смирение и вярата, че вашият Господ ще ви избави от страданията ви. "

Ужасяващото видео идва единствено седмици, откакто беше обявено, че " Ислямска страна " са поели цялостен надзор над " Ал Хол ", убивайки бебета и заливайки пазачите с бензин. Оказва се, че дамите на джихадистите са поръчали нападенията против защитата, а след погрома - изгорени палатки и разчленени тела.

Много от дамите отхвърлят да приказват за гибелта на водача им, други пък са безапелационни в убежденията си. " Ислямска страна " остава! " Ислямска страна остава ", крещи жена, облечена в никаб. Друга пък, която е от Париж, декларира пред камерата: " Ние повярвахме в него, стигнахме до халифата.. И ето ни. Както и да е, той е мъртъв, само че нали знаете, че в исляма има и живот след гибелта. "

" Тук видях безчовечен дейности. По малко от всичко - всичко, което виждате по малкия екран, ние го виждаме в действителния живот. Обезглавяването е част от него. "

Марк се среща и с жена, която съжалява, че се е включила към най-голямата терористична организация. Тя е от Италия и идва в Сирия, когато е едвам на 17 години: " Не имам вяра в идеологията на " Ислямска страна ".

Условията в лагера са надалеч от лукса. Прането е на открито, а децата се разхождат боси в цялата нечистотия. Марк Стоун от Sky News съобщи: " В този лагер срещнахме деца от Русия, Босна, Франция, Китай, Узбекистан. " Ал Хол " е надълбоко неспокойно място. Там виждаш радикализирани майка и деца, които не познават различен живот. Облечени от глава до пети в черните си никаби, съпрузите на бойците на ДАЕШ настояват, че са най-чистата форма на исляма. Бедната среда е съвършеното място за екстремизъм. Това място е идеалният развъдник за възраждането на ИДИЛ. " Ал Хол " е място, което би трябвало да тормози държавните управления по целия свят. С една дума - лагерът към този момент съставлява нов мини халифат. "

Жена, която е от обществото на кюрдите, и дава отговор за част от фанатиците на ИДИЛ, съобщи, че зоната на лагера е безвредна единствено за западните публицисти.

Недалеч от " Ал Хол " се намират няколко пандиза, където са арестувани възрастни мъже-бойци на " Ислямска страна ".

Сигурността на пандизите е сложена под въпрос, откакто турските сили нахлуха в страната предишния месец.

Стотици булки от ИДИЛ избягаха от различен затвор в Айн Иса, покрай турската граница.

ИДИЛ оповестиха халифат в по-големите елементи от Сирия и Ирак през 2014 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР