Ladies Open Lausanne, четвъртфиналПетра Мартич – Белинда Бенчич 6-3, 7-6(2)Петра

...
Ladies Open Lausanne, четвъртфиналПетра Мартич – Белинда Бенчич 6-3, 7-6(2)Петра
Коментари Харесай

Мартич разочарова домакините в Лозана като отстрани Бенчич


Ladies Open Lausanne, четвъртфинал
Петра Мартич – Белинда Бенчич 6-3, 7-6(2)


Петра Мартич за следващ път показва, че се усеща най-добре, играейки против тенисистки от най-високото равнище. Хърватката разочарова локалните почитатели в Лозана, откакто в профил ракета №1 на Швейцария Белинда Бенчич след 6-3, 7-6(2) и по този метод доближи до полуфиналите на шампионата от категория WTA 250.

Така Мартич продължи една впечатляваща серия. Това е четвъртата ѝ поредна победа над тенисистка от топ 15, серия, която стартира през 2018-а.

За триумфа тя разчиташе на отличен сервис, който ѝ донесе 8 аса и 72% извоювани точки на първи сервис. В хода на мача тя осъществя три от петте си благоприятни условия за пробив, до момента в който олимпийската шампионка се регистрира с два от три.

В първата част единственият пробив пристигна в осмия гейм за 5-3. Серията на Мартич продължи с брейк в откриващия гейм на втората част. Той бе върнат за 4-4, а малко по-късно двете си размениха по още един, с цел да доближат до тайбрек. В него Мартич бе безапелационна като поведе с 6-0 и постави завършек на мача с третия си мачбол.

На полуфинал тя ще срещне Каролин Гарсия, която се оправи с 6-4, 6-1 против Сара Сорибес Тормо.

Другият полуфинал ще опълчи Анастасия Потапова и Олга Данилович. Потапова в профил Юле Ниймайер след 6-4, 6-2, а Данилович надви над друга швейцарка в лицето на Зимона Валтерт след 6-4, 4-6, 7-6(5).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР