Lactobionic acid принадлежи към ново поколение киселини. Има подобен ефект

...
Lactobionic acid принадлежи към ново поколение киселини. Има подобен ефект
Коментари Харесай

Lactobionic acid – пилинг не само за чувствителни хора. Приложение, свойства и ефекти

Lactobionic acid принадлежи към ново потомство киселини. Има сходен резултат на AHA киселините, само че е с по-нежно деяние, което я прави идеална за грижа за доста сензитивна и склонна към акне кожа.

И какво е това деяние? Предимно успокояващо, противовъзпалително и срещу стареене. Вижте по какъв начин да употребявате лактобионовата киселина и на какви резултати можете да разчитате.

Козметичните киселини са известни ексфолиращи субстанции, употребявани в домашни и професионални процедури. Въпреки че всички киселини (AHA, BHA и PHA) са много ефикасни, запалянковците на хубостта би трябвало да оценят изключително PHA, т.е. полихидрокси киселините.

Те се водят от лактобионовата киселина, която е по-мек братовчед на AHA киселините и дава обещание сходни резултати.

Сред тях цари нежното ексфолиране, разкриващо гладка нова кожа, само че освен това. От тази публикация ще научите какво е лактобионова киселина, защо се употребява и по какъв начин въздейства на кожата.

Какво е Lactobionic acid?

Лактобионовата киселина е вещество, употребявано от ден на ден в козметологията. Ще го откриете както в професионални, по този начин и в артикули за домашна грижа. Лактобионовата киселина се употребява даже при дерматологични лекувания.

Lactobionic acid принадлежи към PHA киселините, т.е. ново потомство хидроксилни киселини. Тя е по-деликатна от другите ексфолиращи киселини.

Лактобионовата киселина (INCI: Lactobionic acid ; известна още като LA) е бионна киселина от групата на хидрокиселините.

Като съединяване се образува естествено в човешкото тяло вследствие на окисляването на лактозата от млякото. Химическата конструкция на лактобионовата киселина е захарната галактоза, прикрепена към молекулата на глюконовата киселина. Принадлежи към групата на полихидрокиселините (PHA) и е хигроскопично съединяване, което се дължи на съществуването на 8 хидроксилни групи в структурата му.

Това значи, че работи сходно на AHA киселините, само че заради структурата на молекулите е по-нежна към кожата, защото не прониква толкоз надълбоко в нея. PHA киселините могат да бъдат открити в препарати срещу стареене, овлажняващи и успокояващи раздразнения.

Как работи Lactobionic acid?

Lactobionic acid, с помощта на своята неповторима химическа конструкция и молекулен състав, обезпечава на кожата изгоди оттатък познатите от използването на AHA киселини.

На първо място, с помощта на многочислените си хидроксилни групи, тя е мощен овлажнител, имащ способността да притегля и задържа вода по-добре от елементарните овлажнители, в това число глицерин и сорбитол. Тя също по този начин образува неповторима гел матрица по време на процеса на сушене заради мощните си водозадържащи свойства.

Лактобионовата киселина, сходно на други PHA киселини, се смята за безвредна и недразнеща. LA киселината се цени основно поради своите антиоксидантни свойства.

Lactobionic acid също има свойства срещу стареене и усъвършенства тонуса на кожата. Това се потвърждава от едно изследване, извършено през 2001 година, което включва 31 участници. ( 1 )Те са употребявали лактобионова киселина под формата на кремообразна основа (8% pH 3,8) в продължение на 12 седмици.

Само след 6 седмици приложимост резултатите бяха видяни – структурата на кожата се усъвършенства, а след 12 седмици беше маркирано, че фините бръчки са понижени с 37%, стегнатостта на кожата се е подобрила с 14,5% и дебелината със 7%.

Хистологичните проби разкриват увеличение на жизнеспособната дебелина на епидермиса и GAG, както и понижено оцветяване на ензима MMP-9, което демонстрира както превантивните, по този начин и коригиращите резултати срещу стареене на лактобионовата киселина.

Други научни проучвания върху лактобионовата киселина демонстрират, че когато се употребява редовно, тя понижава броя на телеангиектазиите, т.е. съдови лезии, нормално наричани паяжини, и предотвратява образуването на нови. Тези резултати са докладвани при потребление на крем с 4% лактобионова киселина два пъти на ден в продължение на 6 седмици.

За кого и за какъв вид кожа се предлага Lactobionic acid?

Поради мекото си деяние, Lactobionic acid се предлага изключително при хора с сензитивна кожа, розацея, себореен дерматит, атопичен дерматит и зряла кожа.

Индикациите за приложимост на лактобионова киселина включват, наред с други, фини бръчки, обезводнена кожа, нарушавания на кератинизацията и матова кожа.

Хората с сензитивна кожа ще виждат най-големите изгоди от потреблението на лактобионова киселина.

Предимството на Lactobionic acid е, че е по-малко дразнеща от другите киселини. Хидроксикиселините могат да причинят мощно раздразнение, зачервяване или сърбеж, заради което не се предлагат при разнообразни кожни болести и положения.

При лактобионовата киселина сходни резултати не се демонстрират или са сведени до най-малко, заради което се предлага даже при кожа с тежки възпаления. Освен това изследванията удостоверяват позитивния резултат на лактобионовата киселина при лекуването, наред с други: себореен дерматит, екзема, както и розацея. ( 2 )

Lactobionic acid се употребява и в профилирани и клинични лечения, в това число за възобновяване на повредена кожаUV излъчване, стероиди или за грижа за кожата след процедури като мощни пилинги, лазерна терапия, иглена мезотерапия или микроиглинг.

Как да употребявате лактобионова киселина?

Противопоказания за използването на лактобионова киселина включват дейни бактериални, вирусни и гъбични инфекции, както и рак на кожата и нетипични бенки.

LA киселина не би трябвало да се употребява върху пресни белези, ожулвания или други увреждания на кожата. Също по този начин не се предлага за бременни и кърмачки.

Най-важната информация:

  • за домашно лекуване изберете препарати с централизация 5-10% лактобионова киселина;
  • лактобионовата киселина може да се употребява с други киселини;
  • лактобионовата киселина не би трябвало да се комбинира с ретинол;
  • резултатът на лактобионовата киселина се ускорява от витамините А и С;
  • използвайте един път на ден в продължение на 2-3 месеца.

Лактобионовата киселина не провокира фотосенсибилизация, тъй че можете да я употребявате през цялата година. Нека прибавим, че някои изследвания демонстрират, че лактобионовата киселина може да защищити от увреждане от слънцето и да укрепи хидролипидната преграда на кожата. Тя защищава кожата от други агресори на околната среда, а също по този начин се употребява при слънчево изгаряне за равнене на кожата и облекчение на признаците на изгаряне.

Въпреки това, откакто употребявате лактобионова киселина, не забравяйте да се предпазите от слънцето, тъй като кожата, без значение от сезона и употребяваната козметика, е изложена на нездравословно ултравиолетово излъчване.

Lactobionic acid може да се употребява целогодишно без риск от обезцветяване. Най-добре е да започнете с ниска централизация и да я увеличите, в случай че е належащо. Честотата на потребление зависи само от вашия вид кожа и характерните кожни проблеми.

Препоръчително е също да употребявате деликатно други скрабове или ексфолиращи субстанции, в случай че решите да употребявате лактобионова киселина. Например, в случай че употребявате почистващ препарат за лице с гликолова киселина, избягвайте да употребявате PHA артикули в същия ден.

Lactobionic acid– свойства и резултати

Ефективността на лактобионовата киселина най-често се съпоставя с гликоловата киселина.

Важно е, че LA киселината има по-голяма молекула от гликоловата киселина, тъй че не прониква надълбоко в кожата, което я прави по-малко мощна и дразнеща.

Като полихидрокси киселина, тя работи като овлажнител, помагайки за навлажняване на кожата и поддържане на оптимални равнища на хидратация.

Как работи? Овлажнителите притеглят и всмукват влагата от въздуха или кожата, което обезпечава овлажнена повърхнина на кожата.

Благодарение на галактозата, лактобионовата киселина има успокоителен и противовъзпалителен резултат, като по този метод минимизира риска от неспокойствие.

Ползи от потреблението на лактобионова киселина:

  • свързва и задържа водата, като спомага за поддържане на кожата овлажнена и гладка;
  • усъвършенства еластичността и стегнатостта на кожата;
  • усилва плътността на кожата;
  • понижава дебелината на роговия пласт, правейки кожата по-деликатна и сияйна;
  • успокоява раздразнения и възпаления;
  • понижава видимостта на белези и обезцветявания;
  • укрепва кръвоносните съдове и понижава видимостта на т.нар паякообразни вени;
  • форсира възстановителните процеси;
  • оказва помощ за изглаждане на повърхностни и фини бръчки;
  • има антиоксидантно деяние, т.е. защищава от нездравословното въздействие на околната среда.

Благодарение на ревитализиращите и подмладяващи свойства на лактобионовата киселина, нейните свойства постоянно се назовават ​​ефектът на новата кожа. Това значи, че киселината оказва помощ да се разкрие нова и гладка кожа, която е свежа, сияйна, гладка и по-млада.

Lactobionic acid – Обобщение

Лактобионовата киселина е относително младо вещество, употребявано в козметологията, заради което опциите му към момента се изследват, а описът с дейности и свойства непрестанно се уголемява.

Едно нещо, което е несъмнено е, че Lactobionic acid има позитивен резултат върху епидермиса и процеса на кератинизация, а също по този начин подтиква фибробластите да създават колаген и еластин, форсира процеса на зарастване на рани и укрепва епидермалната преграда.

Медицинската литература и обещаващите резултати от проучвания значат, че Lactobionic acid се употребява от ден на ден в домашни лекувания и професионални козметични процедури.

Можете да го намерите и в козметиката за ежедневна грижа, да вземем за пример почистващи гелове за лице или леки дневни кремове.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР