Лъчезар Петров е CEO и основател на Солар естейтс. Той

...
Лъчезар Петров е CEO и основател на Солар естейтс. Той
Коментари Харесай

www.vei-imot.bg - удобното решение за инвеститорите във ВЕИ

Лъчезар Петров е CEO и създател на " Солар естейтс ". Той има над 10-годишен опит в енергетиката. Инвестира и развива лични ВЕИ планове. Идеята за му хрумва през 2021, отчитайки покачвания интерес към бранша. Здравко Здравков е началник " Бизнес развиване " и съосновател на " Солар естейтс ". Той е с дълготраен опит в региона на консултациите и продажбите, със сериозен интерес в енергийната сфера. Какво предлага " Солар естейтс "?
" Солар естейстс " е марката, която развиваме посредством платформата. Създадохме я за да предоставим всеобхватно (one-stop-shop) решение за всички заинтригувани в областта на вложенията в сила от ВЕИ. На платформата към този момент действа търсачка за парцели, които са подобаващи за създаване на ВЕИ планове. Така всеки, искащ да осъществя ВЕИ план, който няма подобаващ личен терен, ще може да открие подобен.

Това, въпреки това, дава опцията притежателите на парцели да получат обективна цена за собствеността си освен от локални купувачи, само че да им даде достъп до такива от цялата страна. Също по този начин създаваме секция с потребна и структурирана информация по отношение на целия развой на реализация на един подобен план за да осведомяваме за изгодите и рисковете от влизането в подобен. Такава информация има налична на разнообразни места, само че неповторимото при нас е, че даваме опция и за непосредствена реализация на сходни капиталови планове.

В момента приготвяме и функционалност на платформата ни за директна инвестиция във ВЕИ планове - както налични такива, по този начин и занапред реализиращи се. С това целим всеки, искащ да влага, да може да го направи елементарно и комфортно през платформата ни напълно онлайн.
Реклама С какво сте потребни на клиентите си?
Чрез нашите услуги редуцираме и улесняваме процедурата по намиране на подобаващи терени и планове за създаване на слънчеви паркове или ветрогенериращи мощности. Човек, който търси парцел, може с няколко клика да ревизира до каква степен предлаганият парцел действително е подобаващ за създаване на ВЕИ план. Показваме дали има мнение или контракт за присъединение от преносния или разпределителните оператори, дали има нужните планове и разрешителни и така нататък
Как бихте оценили интереса към услугите ви?
Вече се осъществиха голям брой продажби с помощта на нашата платформа. Това ни демонстрира, че сме на прав път, и ни стимулира да развиваме концепцията си в посока разпространение и прибавяне на нови услуги с още по-висока добавена стойност за нашите консуматори. Една такава услуга, по която сега работим, е в посока опцията да се търсят освен терени, а и настоящи или новоизграждащи се паркове. В тези паркове вложителите ще могат да съинвестират, заобикаляйки извървяването на трънливия път на административните процедури преди, по време и след създаване на даден ФЕЦ или ВяЕЦ, както и без да се постанова да провеждат и управляват самото строителство. По този метод ще спестим време и сила на вложителите и ще създадем инвестицията налична и за хора, които не са подготвени независимо да преминат през целия административно-организационен развой.
Скоро стана ясно, че в България има декларирани повече от 28 GW ВЕИ мощности, по какъв начин ще го коментирате?
Интересът към сходна инвестиция нараства. Кръгът на интересуващите се от този бранш лица неимоверно се разшири и към този момент вложители са освен компании от енергийния отрасъл, а и компании и хора от най-различни сфери. Тук видяхме нуждата да създадем събирателно място, на което хората да могат да почерпят информация по тематиката и да осъществят своята инвестиция по най-практичния метод. Огромното количество декларирани ВЕИ мощности, равностойно на 14 броя АЕЦ като тази в Козлодуй, неимоверно основава провокации към бранша, само че отваря и нови благоприятни условия.
Как ще се отрази това на вас?
Този интерес основава предпоставки за оформяне на нов пазар за подобаващи за ВЕИ парцели и планове. Именно с целим да бъдем мястото, където той да се развие. Нашата задача е да помогнем на притежателите на парцели да получат обективна стойност за своите парцели и планове, като в това време избегнем рискови стойности, които да отхвърлят вложителите или да основават изкуствени балони - един тип целим да създадем benchmark на пазара. От друга страна, целим да създадем инвестицията във ВЕИ налична и лесна за по-широк кръг от хора.
Реклама Свързани публикации Декарбонизацията, енергийният преход и зеленото бъдеще на България 18 октомври 2022, 08:48 Гърция съумя да се зареди със 100% ток от ВЕИ, въпреки и единствено за няколко часа 13 октомври 2022, 15:30 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР