Лабораторията за реактивно движение на НАСА съобщи, че ще прелети

...
Лабораторията за реактивно движение на НАСА съобщи, че ще прелети
Коментари Харесай

Потенциално опасен астероид се приближава до Земята

Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА заяви, че ще прелети на 11 декември покрай орбитата на Земята. Информация за него е оповестена на уеб страницата на организацията.

Диаметърът на яйцевидния метеорит е 330 метра и той прави цялостна обиколка към Слънцето за 664 дни.
Започна задача на НАСА за разтрошаване на ракета в метеорит (ВИДЕО)
Мисия на НАСА за съзнателно разтрошаване на галактически транспортен съд в метеорит, с цел да се ревизира дали курсът му може да бъде изменен, започва във...

4660 Nereus е открит за първи път през 1982 година НАСА означи, че този метеорит, който е евентуално рисков за Земята, ще се приближи до нея на разстояние от към 4 милиона километра.

По-рано НАСА изстреля уред в Космоса, с цел да тества. Сондата ще извършва задания за проучване на опцията за пренасочване на метеорити, чиято траектория може да заплаши сигурността на планетата.

Преди това учените от НАСА предизвестиха за приближаването на метеорит 2016 JG12 към Земята. Според галактическата организация небесно тяло е прелетяло покрай нашата планета на 20 ноември, като дистанцията сред галактическия камък и Земята е било над 5 милиона км. По време на полета небесното тяло е достигнало скорост от 7,48 километра в секунда.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР