Лаборатория, която съчетава изкуствен интелект и виртуална реалност, вече е

...
Лаборатория, която съчетава изкуствен интелект и виртуална реалност, вече е
Коментари Харесай

Изкуствен интелект и виртуална реалност: Иновативна лаборатория отвори в УНИБИТ

Лаборатория, която съчетава изкуствен интелект и виртуална действителност, към този момент е част от образователния развой. Тя ще оказва помощ в образованието на студентите от Университета по библиотекознание и осведомителни науки, заяви NOVA. 

Новооткритата лаборатория с изключение на благоприятни условия в региона на осведомителните науки, разкрива и нов капацитет в културното завещание. А измеренията на изкуствения разсъдък и виртуалната реалност отправят студентите на пътешествия, надалеч отвън рамките на образователната зала.

" С единия джойстик си предпочитам къде желая да съм, да вляза да виждам, а от другия мога да отледам от горната страна и да си харесам и друга позиция. Преди малко се разходих из Париж и видях Айфеловата кула, доста ми хареса. И бих отишъл в действителност да я прегледам ", споделя Мартин Симеонов, студент по " Информационни технологии ".

Обикновено полемиките обхващат историческите аспекти и основаването на самия обект. " Можем да приказваме и за пространственото оформление ", добави Доц. доктор Нина Дебрюне, теоретичен секретар на Факултет по библиотекознание и културно завещание.

Благодарение на виртуалните разходки, студентите могат и да посещават места, които сега не наподобяват по същия метод, и да доизграждат старинни градове. Така да вземем за пример те съумяват да сътворят 3D модел на античния тракийски град Скаптопара, който е предизвиквал неведнъж интереса на историци и археолози. Студентите не стопират да търсят и намират нови приложения на залата, с която занапред се срещат.

" Сега доста са нашумели метавселените. Представете си, да вземем за пример, да можем да построяваме цели градове в метавселената. Изцяло от нас зависи до каква степен нашето въображение се простира ", счита студентът Ивайло Карадашев.

Откриването на новата лаборатория поражда любознание освен измежду студентите и преподавателите - има запитвания даже от детска градина. Едно от идващите обещаващи приложения на лабораторията ще бъде в поддръжка на деца със специфични просветителни потребности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР